
Timp de preparare: 1,45 h
Ingrediente:
1 caracatiţă (1.5-2 kg), 1 cană oţet, câteva fire de ţelină, 2 morcovi, 1 ceapă, 10 boabe de piper,sare, puţin pătrunjel.
Pentru sos: 1/2 cană ulei măsline, 1/4 cană oţet, 10 boabe piper, puţină sare.
Mod de preparare:
Se foloseşte caracatiţa congelată. Se spala bine caracatiţa şi se pune in oală cu apă cât să o acopere. Se adaugă oţetul, se pune capacul şi se fierbe pe foc tare. Când începe să fiarbă, se
încetineste focul şi se fierbe timp de aproximativ 35-40 minute. Când a fiert, se scurge, se clateşte cu apă rece din belşug şi se pune din nou în apă curată la fiert cu ţelina, morcovii, ceapă,
boabele de piper si sare. Se acoperă cu capacul şi din nou la fiert timp de 1 oră. Serviţi pe platou cu garnitură de ardei rosii si frunze de pătrunjel, tăiată în bucăţele şi cu sos deasupra plus puţin iaurt.
Poftă mare!
Preparation time: 1,45 hour
Ingredients:
An octopus (1.5-2 kg), 1 cup vinegar, a few threads of celery, 2 carrots, 1 onion, 10 peppercorns, salt, a little parsley.
For the sauce: 1 / 2 cup olive oil 1 / 4 cup vinegar 10 whole peppercorns, a pinch of salt.
Preparation:
Use frozen octopus. Wash well and put the octopus in a pot with water enough to cover. Add the vinegar, the lid and simmer on the fire hard. When starts to boil,
slow the heat and simmer for about 35-40 minutes. When cooked, drain, rinse with cold water in abundance and again put in clean water to boil with celery, carrots, onions,
peppercorns and salt. Cover with lid and boil again for 1 hour. Serve on platter with garnish of red pepper and parsley leaves, cut into pieces and also less yogurt sauce on top.
Enjoy great!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu