Bucătăria din Africa de Sud este o combinție de rețete moștenite de la diferitele grupuri culturale care au condus această țară peste 400 de ani.Bucătăria malaeziană însă, care a pătruns în Africa de Sud odată cu East India Company în Cape Town , a dus rafinamentul condimentelor din India alături de ingredientele locale tradiționale și obiceiurile alimentare olandeze.Tipic bucătăriei din Africa de Sud sunt așa zisele Afrikaner biltong: bucăți mici de carne roșie de vită sau struț uscată și utilizată o tocană de carne și legume gătită pe cărbuni aprinși pe numele ei Potjiekos. De asemenea o mare pondere în bucătăria sud africană o au crustaceele, peștele și moluștele gătite deseori pe grătar dar și ca un fel de tocănițe picante. Bucătătăria sud africană este deci o bucătărie bogată în arome și culoare.
Sosastie- Kebabul de Africa de Sud
Ingrediente:
- 225 gr. iaurt natural
- 1 lingură pudră de curry
- 1 căniță de zahăr de trestie
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mare albă ( tăiată sub formă de cuburi de 3 cm )
- 500gr. Carne de miel (tăiată sub formă de cuburi de 3 cm )
- 350 gr. caise uscate
-4 țepușe de tip frigărui
Mod de preparare:
Se amestecă iurtul cu curry,zhăr și ulei. Gustăm și adăugăm sare după gust. Punem pe fiecare băț alternative: miel, ceapă,caise…până se umple bețigașul.Apoi luăm frigăruile și le introducem în sosul de iaurt mai înainte pregătit le învârtim bine în sos și lăsăm peste noapte la marinat în frigider, neuitând binențeles să acoperim bolul în care le-am introdus cu o folie . După o noapte lăste la marinat luăm frigăruile și le așezăm pe grătar lăsândule să se frigă bine la foc de cărbuni circa 8-10 minute pe fiecare parte! Cu un pahar de vin alb sau roșu merge super bine! Poftă mare!
South African cuisine is A combination of recipes inherited from different cultural groups that led this country over 400 Malaysian ani.Bucătăria but who entered South Africa with the East India Company in Cape Town, led refinement spices in India with local ingredients and traditional cooking habits olandeze.Tipic South African biltong are so-called Afrikaner: small pieces of beef or ostrich red meat dry and use a meat and vegetable stew cooked on hot coals on her name Potjiekos . Also a large percentage of South African cuisine have crustaceans, molluscs and fish cooked on the grill often and as a kind of spicy stew. Bucătătăria South African cuisine is so rich in flavor and color.
Sosastie-kebab South Africa
ingredients:
- 225 gr. natural yogurt
- 1 tablespoon curry powder
- 1 cup of sugar cane
- 1 tablespoon olive oil
- 1 large onion white (cut as 3 cm cubes)
- 500gr. Lamb (cut as 3 cm cubes)
- 350 gr. dried apricots
Type skewer stakes -4
Preparation:
Iurtul curry mix, sugar and oil. Taste and add salt to taste. We stick to each alternative: lamb, onions, apricots ... until we fill the stakes . Next skewers and put them in yogurt sauce ready before you spin well in the sauce and leave to marinate in the refrigerator overnight, remembering of course to cover the bowl in we have introduced a film. After last night to take skewers marinated and grilled letting them sit on the fire to roast than coal about 8-10 minutes on each side! With a glass of white or red wine goes super well! Enjoy great!
South African cuisine is A combination of recipes inherited from different cultural groups that led this country over 400 Malaysian ani.Bucătăria but who entered South Africa with the East India Company in Cape Town, led refinement spices in India with local ingredients and traditional cooking habits olandeze.Tipic South African biltong are so-called Afrikaner: small pieces of beef or ostrich red meat dry and use a meat and vegetable stew cooked on hot coals on her name Potjiekos . Also a large percentage of South African cuisine have crustaceans, molluscs and fish cooked on the grill often and as a kind of spicy stew. Bucătătăria South African cuisine is so rich in flavor and color.
Sosastie-kebab South Africa
ingredients:
- 225 gr. natural yogurt
- 1 tablespoon curry powder
- 1 cup of sugar cane
- 1 tablespoon olive oil
- 1 large onion white (cut as 3 cm cubes)
- 500gr. Lamb (cut as 3 cm cubes)
- 350 gr. dried apricots
Type skewer stakes -4
Preparation:
Iurtul curry mix, sugar and oil. Taste and add salt to taste. We stick to each alternative: lamb, onions, apricots ... until we fill the stakes . Next skewers and put them in yogurt sauce ready before you spin well in the sauce and leave to marinate in the refrigerator overnight, remembering of course to cover the bowl in we have introduced a film. After last night to take skewers marinated and grilled letting them sit on the fire to roast than coal about 8-10 minutes on each side! With a glass of white or red wine goes super well! Enjoy great!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu