Ingrediente ptr.5 porţii:
pulpã de berbec 1,5 kg, ceapã 100 g, ulei 100 ml, morcovi 100 g, fãinã 50 g, oţet 25 ml, usturoi 1 căţel, zahãr 5 g, muştar 25 g, foi de dafin 3-4, macaroane 200g, smântânã 100 g, sare dupã gust.
Curãţãm usturoiul şi se taie felii. Morcovii se curãţã, se spalã şi se taie felii. Carnea se dezoseazã, se spalã, se împãneazã cu usturoi şi 25 g morcovi. Ceapa se curãţã, se spalã şi se taie mãrunt. Macaroanele se rup, se fierb în apã clocotitã cu sare, se scurg şi se trec sub jet de apã rece. Zahãrul se caramelizeazã. Carnea împãnatã se frige la cuptor întro tavã cu 50 ml ulei şi 50 ml apã. Ceapa şi morcovii se înãbuşã în 50 ml ulei cu 50 ml apã, se adaugã fãina dizolvatã în 50 ml apã rece, muştar, sare, oţet, 800 ml apã şi foile de dafin. Se adaugã carnea friptã şi se fierb cca 30 minute. Carnea se scoate şi se taie în bucãţi. Sosul se paseazã peste carne. Se adaugã zahãrul caramelizat, smântâna şi se mai fierb 5 minute. Se serveşte caldã cu un vin alb. Poftă bună!
Aries hunter sauce
Ptr.5 servings Ingredients:
ram pulp 1.5 kg, 100 g onion, oil 100 ml, 100 g carrots, flour 50 g, 25 ml vinegar, 1 clove garlic, 5 g sugar, 25 g mustard, bay leaf 3-4, 200g pasta, 100 g cream, salt to taste.
Clean and slice the garlic. Carrots are clean, rinse and slice. The meat is boned, washed, and 25 g garlic and 25 g carrots are inserted in. Onions are clean, wash and chop finely. Break the macaroni is cooked in boiling salted water, drain and place it under running cold water. Sugar is roasted. Streaky meat roast in oven tray In a 50 ml oil and 50 ml water. Smothered in onions and carrots are 50 ml oil 50 ml water, add flour dissolved in 50 ml cold water, mustard, salt, vinegar, 800 ml water and bay leaves. Add roasted meat and boil 30 minutes. Remove meat and cut into pieces. Pass the sauce over the meat. Add caramel, cream and cook 5 minutes longer. Serve hot with white wine. Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu