miercuri, 20 aprilie 2011

Miel la tavă:

O tavã suficient de mare (e pãcat sã tai mielul Domnului bucãţi). Un miel bun (6-8 kg fãrã blanã) uşurat de cap şi gât, de mãruntaie şi partea de jos a picioarelor, sare, piper, 200 ml untdelemn (ulei de măsline), 200 g unt, 2 pahare vin alb, 6 – 10 legături de usturoi verde, 1 cãpãţânã de usturoi vechi
Mod de preparare:
Se piseazã usturoiul. Mielul nu se spalã, se şterge doar cu o ţesãturã uscatã pe din afarã; pe dinãuntru se curãţã cu un şervet udat în apã cu oţet. Se freacã carnea intens cu sare, usturoi şi piper, apoi cu ulei. Se aşazã tava cu unt şi ulei în cuptorul încins şi, când sfârâie grãsimea, se potriveşte mielul cu spinarea în sus. Se înteţeşte focul. Se unge cât de des cu grãsime carnea, pânã prinde crustã şi culoare. Focul se domoleşte, acum coaja s-a format, se toarnã vinul peste carne, ne pregãtim de o aşteptare activã de ungãtori cu ora (pentru cã o sã tot ungem vreun ceas friptura noastrã cu tot ce e prin tavã şi cu câtã apã cere pânã intrã uşor furculiţa în carne). Presãrãm usturoiul peste carne şi sos, împodobim mielul pentru ultimul sãu drum cu coroniţele de usturoi verde şi-1 mai lãsãm încã zece minute în cuptor, sã se desãvârşeascã. Se consumă cu piure de cartofi. Lângă o salată pregătită din: salată verde, ceapă verde, ceapă roşie,roşii castraveţi şi ridichi noi, acrită cu oţet de mere şi unsă cu ulei de măsline! Un pahar de vin dulce de Neuburger ajută la digestie şi la voie bună. Poftă mare!
( O reţetă a regretatului Radu Anton Roman, Dumnezeu să-l odihnească în pace! )


A tray large enough (Lamb of God is a sin to cut pieces)
A good lamb (6-8 kg without fur) relieved of head and neck, the giblets and the part bottom of the feet, salt, pepper, 200 ml oil (olive oil), 200 g butter, 2 cups white wine 6 to 10 links green garlic, 1 head of garlic old
Preparation:
Crush garlic. Lamb does not wash, just wipe the dry fabric on the outside, the inside is clean with a cloth soaked in water and vinegar. Rub meat with salt intense, garlic and pepper, then with oil. Place pan in oven heated butter and oil and sizzle the fat Lamb backs match up. Fire is getting worse. Brush with fat meat, how often, scab up and color. The fire is subdued now formed crust, pour the wine over the meat, get ready for an oil cup with the active waiting time (for that one to all Brush roast about an hour and every thing in our tray and asks how much water until fork enters easily into the meat). Sprinkle garlic over meat sauce, lamb adorn the last
its path with green garlic wreaths and-1 still leave ten minutes in the oven, to be perfected. It uses mashed potatoes. Near a prepared salad from: lettuce, green onions, red onions, tomatoes cucumbers and radishes we soured with vinegar and apple smeared with olive oil! A glass of wine helps digestion Neuburger sweet and fun. Enjoy great!
(A recipe for late Radu Anton Roman, God rest him in peace!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog