Ingrediente ptr.5 porţii:
Burtã de vită 1,5 kg, ciolan de vitã 500 g, morcovi 100 g, ceapã 100 g, ţelinã rãdãcinã 100 g, usturoi 100g, piper boabe 20-25 boabe, 3 gãlbenuşuri de ouă, smântânã 300 g, fãinã 30 g, gogoşari roşii în oţet 100 g, oţet şi sare dupã gust
Mod de preparare:
Burta de vitã şi ciolanul proaspăt se opãresc şi se spalã apoi bine. Ouãle se separã albuşurile de gãlbenuşuri. Morcovii, ţelina rãdãcinã şi ceapa se curãţã, se spalã şi se taie în patru. Usturoiul se curãţã şi se zdrobeşte. Gogoşarii în oţet se taie fâşii lungi. Burta şi ciolanul se fierb cam 4 ore în 4 litri de apã, având grijă să recoltăm spuma continuu; se adaugã apoi morcovi, ceapa, ţelina rãdãcinã, piperul boabe şi sarea. Dupã fierbere, carnea se taie fâşii lungi cam de 5 cm. Luăm zeama şi o strecurăm de legumele fierte şi turnãm peste carne. Separat, amestecãm fãinã cu smântânã, gãlbenuşurile, zeamã din ciorbã şi apoi turnãm înapoi în oală, având grijã sã nu se taie. Adăugãm apoi oţet, gogoşarii, usturoiul zdrobit şi amestecat în prealabil cu 200 ml ciorbã. Se serveşte fierbinte cu mujdei (pregătit separat) smântână şi ardei iute. Poftă bună!
Tripe soup:
Ptr.5 portions Ingredients:
1.5 kg beef tripe, beef 500 g pork, 100 g carrots, 100 g onion, celery root 100g, 100g garlic, peppercorns 2025 beans, 3 egg yolks, cream 300 g flour 30 g
100 g red vinegar red peppers, vinegar and salt to taste
Preparation:
Fresh beef and pork belly is cooked and then rinse well. Separating eggs egg whites. Carrots, celery root and onions are cleaned, washed and cut into four. Peel and crush garlic. Peppers vinegar cut the long strips. Pork belly and cook about 4 hours in 4 liters of water, taking care to harvest the continuous foam, then add carrots, onion, celery root, pepper and salt. After cooking, the meat is cut about 5 cm long strips. We take a sneak lemon juice and pour the cooked vegetables and meat. Separately, mix flour with cream, egg yolks, lemon juice and pour the soup back into pot, taking care not to cut. Then add vinegar, peppers garlic, crushed and mixed with 200 ml broth. Serve with hot sauce (prepared separately) cream and hot pepper. Enjoy your meal!
Burtã de vită 1,5 kg, ciolan de vitã 500 g, morcovi 100 g, ceapã 100 g, ţelinã rãdãcinã 100 g, usturoi 100g, piper boabe 20-25 boabe, 3 gãlbenuşuri de ouă, smântânã 300 g, fãinã 30 g, gogoşari roşii în oţet 100 g, oţet şi sare dupã gust
Mod de preparare:
Burta de vitã şi ciolanul proaspăt se opãresc şi se spalã apoi bine. Ouãle se separã albuşurile de gãlbenuşuri. Morcovii, ţelina rãdãcinã şi ceapa se curãţã, se spalã şi se taie în patru. Usturoiul se curãţã şi se zdrobeşte. Gogoşarii în oţet se taie fâşii lungi. Burta şi ciolanul se fierb cam 4 ore în 4 litri de apã, având grijă să recoltăm spuma continuu; se adaugã apoi morcovi, ceapa, ţelina rãdãcinã, piperul boabe şi sarea. Dupã fierbere, carnea se taie fâşii lungi cam de 5 cm. Luăm zeama şi o strecurăm de legumele fierte şi turnãm peste carne. Separat, amestecãm fãinã cu smântânã, gãlbenuşurile, zeamã din ciorbã şi apoi turnãm înapoi în oală, având grijã sã nu se taie. Adăugãm apoi oţet, gogoşarii, usturoiul zdrobit şi amestecat în prealabil cu 200 ml ciorbã. Se serveşte fierbinte cu mujdei (pregătit separat) smântână şi ardei iute. Poftă bună!
Tripe soup:
Ptr.5 portions Ingredients:
1.5 kg beef tripe, beef 500 g pork, 100 g carrots, 100 g onion, celery root 100g, 100g garlic, peppercorns 2025 beans, 3 egg yolks, cream 300 g flour 30 g
100 g red vinegar red peppers, vinegar and salt to taste
Preparation:
Fresh beef and pork belly is cooked and then rinse well. Separating eggs egg whites. Carrots, celery root and onions are cleaned, washed and cut into four. Peel and crush garlic. Peppers vinegar cut the long strips. Pork belly and cook about 4 hours in 4 liters of water, taking care to harvest the continuous foam, then add carrots, onion, celery root, pepper and salt. After cooking, the meat is cut about 5 cm long strips. We take a sneak lemon juice and pour the cooked vegetables and meat. Separately, mix flour with cream, egg yolks, lemon juice and pour the soup back into pot, taking care not to cut. Then add vinegar, peppers garlic, crushed and mixed with 200 ml broth. Serve with hot sauce (prepared separately) cream and hot pepper. Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu