Ingrediente ptr.5 porţii
Peşte cod 600 g, ficat de vitã pentru gãluşte 200 g, 2 cuburi Maggi de vita, unturã sau ulei 100 g (ml), pastã de tomate 50 g boia de ardei dulce 1g, 1 buc.ou, ceapã 250 g, cartofi 1 kg, oţet 10 ml, pesmet 50 g, pãtrunjel verde 1 legãturã, sare şi piper dupã gust, apã 1 l
Mod de preparare:
Peştele se spalã şi se taie bucãţi mai mici. Ceapa se curãţã, se spalã şi se taie mãrunt. Ficatul se spalã, se taie bucãţi, se dã prin maşina de tocat cu sitã deasã, împreunã cu 100 g ceapã.Curăţăm cartofii, şi-i spălãm, se taie cuburi şi se fierb în apã cu sare.Diluăm pasta de tomate în 50 ml apã. Oul se fierbe după care se trece sub jet de apã rece. Pãtrunjelul verde se spalã şi se taie mãrunt. Bucãţile de peşte se înãbuşã în unturã sau ulei împreunã cu 150 g ceapã, adãugând uşor şi 100 ml apã. Adaugã pastã de tomate, cuburile MAGGI, boia de ardei, sare, piper şi 900 ml apã.
Din ficatul tocat, preparăm găluştele, astfel: ficatul tocat împreunã cu ceapa se amestecã cu ou şi pesmet. Din aceasta compoziţie se formeazã gãluşte cu linguriţa, care se fierb în apã clocotitã cu sare, se scot cu o strecurãtoare şi se adaugã în tocanã. Când carnea este fiartã, se adaugã oţet, jumătate din pãtrunjelul verde şi se fierb împreunã 5 minute.
Se serveşte caldã, cu garniturã de cartofi natur şi pãtrunjel verde deasupra. Ca orice marinar ce se respectă, inainte de masă trage un pahar de Rom! Poftă mare!
Stews of the seaman:
- For.5 servings Ingredients
600 g cod fish, beef liver for dumplings 200 g, 2 Maggi cubes of beef, lard or oil 100 g (ml) tomato paste 50 g 1 g sweet paprika, 1 buc.ou, 250 g onion, 1 potato kg, 10 ml vinegar, 50 grams breadcrumbs, 1 bunch parsley, salt and pepper to taste 1 liter water
Preparation:
Wash and cut fish chunks. Onions are clean, wash and chop finely. The liver is washed, cut pieces, through the mincer gives the fine sieve with 100 g onion.Clean the potatoes and wash them, cut cubes and boil in water with tomato paste salt.Diluat in 50 ml water. The egg is boiled and then pass under running water cold. Wash the parsley and chop finely. Pieces of fish is smothered in lard or oil along with 150 g onion, adding slightly to 100 ml water. Add tomato paste, MAGGIE cubes, paprika, salt, pepper and 900 ml water.
The chopped liver, prepare dumplings, as follows: chopped liver with onions mix together with egg and bread crumbs. From this composition make dumplings with a spoon, and boil in salted boiling water, remove with a strainer and add to the stew. When meat is cooked, add vinegar, half the parsley and boil for five minutes together. Serve hot, with boiled potatoes and parsley on top. Like any respectable seamen, before the mass firing a glass of rum! Enjoy great!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu