Ingrediente ptr. 5 porţii
crap fãrã cap 700 g, ulei 200 ml, mãsline 200 g,ceapã 100 g, arpagic 200 g, pastã de tomate 70 g, vin alb 50 ml, pãtrunjel verde 1 legãturã,lãmâie 100 g, sare şi piper dupã gust.
Mod de preparare:
Crapul se curãţã, se porţioneazã în bucăţi egale, se spalã şi se sãreazã. Mãslinele se opãresc bine cu apă fiartă
şi se ţin apoi în apã rece. Arpagicul este trecut apoi prin apă clocotită şi se curãţã de coajã.Desfacem ceapa si o curãţim, se spalã şi se taie mãrunt. Lãmâia se spalã; jumãtate se taie rondele subţiri iar din restul se extrage sucul. Pãtrunjelul se spalã şi se taie mãrunt. Pasta de tomate se dizolvã în 150 ml apã. Bucãţile de peşte se aşeazã întro tavã, pe care o ungem cu 50 ml ulei şi se
introduc la cuptor la o temperaturã moderatã.
Ceapa se înãbuşã în 50 ml ulei şi apoi adăugăm 100 ml apã şi la care se adaugã şi pastã de tomate, fãinã dizolvatã în apã rece (cca 500 ml), piper, sare şi se fierbe. Arpagicul se înãbuşã în 50 ml ulei; în sos se adaugã mãsline şi se fierb 10 minute. Sosul obţinut se toarnã în tavã peste bucãţile de peşte. Spre sfârşitul fierberii, se adaugã vin, suc de lãmâie, pãtrunjel verde şi se introduce totul din nou la cuptor cca 5 minute. Preparatul ornează cu felii de lãmâie şi pãtrunjel verde deasupra. Se poate servi atât cald cât şi rece cu mămăligă şi mujdei! Poftă bună!
Carp with olives:
Ptr .- 5 servings Ingredients
without head carp 700 g, 200 ml oil, olive 200 g 100 g onion, chives 200 g, 70 g tomato paste, 50 ml white wine, 1 bunch parsley, lemon 100 g, salt and pepper to taste.
Preparation:
The carp is cleaned, portioned into equal pieces, wash and salt. Olives are good scalding with boiling water and then kept in cold water. Chives is then passed through boiling water and clean coajã.Desfacem onion and a clean, wash and chop finely. Wash the lemon, sliced thin and cut half of the remaining juice is extracted. Wash and chop the parsley finely. Tomato paste is dissolved in 150 ml water. Pieces of fish are placed In a tray, which Brush with oil and 50 ml placed in the oven at moderate temperatures. Smothered in onions and then add 50 ml oil 100 ml water and add the tomato puree and paste, flour dissolved in cold water (about 500 ml), pepper, salt and boil. Chives are smothered in 50 ml oil, add sauce and olives and simmer 10 minutes. Pour the sauce made the fish into the tray. Towards the end of boiling, add wine, lemon juice, parsley and insert everything back in the oven about 5 minutes. Preparation Garnish with lemon slices and parsley on top. It can serve both hot and cold with polenta and sauce! Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu