sâmbătă, 5 martie 2011

Ciorbă a la grec cu peşte


Ingrediente:
Peşte proaspăt (de preferat două soiuri diferite-somn şi şalău; crap şi ştiucă; contrast peşte slab cu peşte gras), morcov, pătrunjel, ţelină(cca 300 g),o ceapă de mare, 30 g orez, o lămâie, un gălbenuş, 100 ml smântână sau 200 ml iaurt, pătrunjel,ceapă verde o legătură, sare.


Mod de preparare:
Carnea , tăiată în bucăţi , se pune în 3 l apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsându-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cât mai multe substanţe hrănitoare,pentru a-i da ciorbei un gust mai bun,apoi se pune pe foc. Când clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate in sferturi (ceapa întreagă-nu cea verde!), se lasă să fiarbă la foc mic,acoperite, pâna când se moaie bine toate şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecând bine ca să nu se lipească de fundul oalei şi se fierbe 20 minute. În supă se adaugă carnea (fara zarzavaturi), completând pâna la 2l apă, dacă a scăzut şi se adaugă o linguriţă cu vârf de "Vegeta", lăsând să mai fiarbă câteva clocote.Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămâie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smântână sau iaurt.Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt şi ceapă verde, tot aşa tocată marunt! Poftă mare!


A Greek fish soup 
Ingredients: 
Fish, fresh (preferably two different varieties-sleep and pike, carp and pike; contrast poorly with fish fish pepper), carrots, parsley, celery (about 300 g), a large onion, 30 grams of rice, a lemon, an egg , 100 ml or 200 ml yogurt cream, parsley, green onions link, salt. 
Preparation: 
Meat, cut into pieces, place in cold water 3 l, with a scoop of salt, leave to stand 15 minutes away, to go into the water as many nutrients to give the soup taste better , then boil. When seething, add vegetables and onions, cut into quarters (full-not the green onions!), Allow to boil over low heat, covered, until softened 
Well all and then slips. Place the rice, stirring well to not stick to the bottom of the pot and simmer 20 minutes. The beef broth is added (without vegetables), filling up to 2 liters of water, if the low and add a heaping teaspoon of "plant", leaving few clocote.Se longer boil then take off the heat, adjust salt to taste and lemon juice (its specificity) and tinker with or iaurt.Pentru yolk and cream flavor, place the chopped parsley and green onion, minced so finely! Enjoy great! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog