luni, 21 februarie 2011

Aperitiv de peşte cu smântână, hrean şi mujdei de usturoi

Timp de preparare: o oră

Ingrediente:
1-1,5 kg. peşte fille, 2 cepe, 400 g. smantana, o legatura radacina de hrean, sare, piper ,cimbru, 1-2 căţei de usturoi

Mod de preparare:
Carnea se portioneaza in bucati potrivite, nici prea mari dar nici foarte mici.
Peştele se spală şi se fierbe în apa cu sare, se adună din când în când spuma rezultată cu spumiera, se adaugă ceapa, până să fiarbă carnea.
Se curăţă rădăcinile de hrean se rad fin şi se amastecă cu smântână , se condimentează după gust şi apoi se amastecă cu carnea de peşte. Într-un mojar zdrobim usturoiul bine,bine, adăugăm o linguriţă de ulei de măsline, puţin piper şi sare, mai frecăm puţin şi apoi intr-o căniţă scoatem compoziţia şi turnăm peste ea apă minerală.
Se consumă rece în deschiderea unei mese festive sau la cină cu mămăliguţă! Poftă bună!

Fish appetizer with sour cream, horseradish and garlic sauce
Preparation time: one hour
Ingredients:
1-1,5 kg. fish fille, 2 onions, 400 g sour cream, a touch of horseradish root, salt, pepper, thyme, 1-2 cloves garlic
Preparation:
The meat is portioned into pieces, neither too large nor very small.
Wash the fish and boil in salted water, gather from time to time resulting foam with slotted spoon, add onions until the meat to boil.
Peel horseradish roots are fine and amastecă laugh with cream, season to taste and then amastecă with fish meat. In a mortar crush the garlic well, well, add one tablespoon of olive oil, a little pepper and salt, in a little and then rub in one cup and pour out the composition of mineral water over it.
It is served cold in a festive opening dinner or polenta! Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog