Un preparat traditional de Craciun este si binecunoscutul bors pe oase de porc, care merge de minune alaturi de un ardei iute si un pahar de rachiu bun inainte de masa!
Nr. portii: 12
Ingrediente:
1,2 kg oase de porc (cu putina carne pe ele)
3 cepe mari, rosii
3 cartofi
2 bucati telina
3 morcovi
1 legatura patrunjel
3 linguri bulion sau pasta de tomate
1,2 l bors de casa
sare, piper, boia
Mod de preparare:
Oasele de porc se portioneaza si se pun la fiert intr-o oala, in apa cu sare, indepartandu-li-se spuma, din cand in cand.
Legumele se curate si se toaca: ceapa solzisori, cartofii cubulete iar morcovul si telina julien.
Dupa 45 de minute de fiert oasele se adauga in oala legumele, fara cartofi, care se adauga peste 15 minute.
Dupa ce au fiert si legumele se adauga bulionul, piperul, borsul de casa si boiaua si se mai lasa 15 minute.
Se trage oala de ciorba de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu