sâmbătă, 10 iulie 2010

Borş cu perişoare din peşte:

Timp de preparare: 1,2 h
Ingrediente:
1 kg peşte(crap), 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei graşi (pot fi si congelaţi), 2 linguri de orez, 1 felie
de franzelă, 1 ou, 1 lingură pastă de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel, 1-2 l de borş (dupa
gust)
Mod de preparare:
Peştele se spală, se curată, se taie capul şi se da deoparte. Carnea se curaţă de pe oase. Capul
se pune la fiert in 2l de apa cu sare pt. 35 de min., apoi se strecoară supa. Zeama de peşte se
pune din nou la fiert cu ceapa tocată marunt, ardeii si morcovii daţi pe răzătoare. Se fierbe
totul cam 15 min. Carnea de peşte se toacă la masină, se amestecă cu orezul, felia de franzelă
inmuiată in apa si stoarsă, sare, piper,ou. Se fac perişoare cu mina umedă şi se pun deoparte.
În supa care fierbe se pun pasta de tomate, borşul fiert separat si perişoarele. La sfirşit se pun
doua linguri de ulei si verdeată.Se adauga in farfurie o lingura de smântână !
Recomand o pălincă înainte de ciorbă!

Poftă bună!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog