miercuri, 30 iunie 2010

Spaghetti cu sos de sardine şi masline

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g spaghetti; 800 g rosii in bulion, tocate cuburi; 100 g masline, tocate; 2 graunte de usturoi, tocate; 1 ardei iute, tocat; 3 linguri cu ulei de masline; 150 g sardine, din conserva; 2 linguri de pasta de tomate; 50 g capere; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Tocati maslinele, usturoiul, ardeiul iute, pregatiti-va uleiul, rosiile in bulion, pasta de tomate si aveti toate ingredientele la indemana. Puneti apa la fiert intr-o oala, cu o lingurita de sare si o lingura de ulei (pentru spaghetti).
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, adaugati usturoiul, ardeiul, maslinele, caperele, sardinele, si rumeniti totul 1 minut, amestecand din cand in cand. Adaugati si pasta de tomate, rosiile in bulion si fierbeti sosul 15 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand.
Daca a inceput apa sa fiarba, puneti spaghetele la fiert si lasati-le sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj.
Dupa ce a fiert sosul 15 minute, adaugati un praf de sare si piper, amestecati, dupa care stingeti focul.
Dupa ce au fiert spaghetele, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga de apa.
Puneti spaghetti in farfurie, adaugati sos deasupra, si se pot servi.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog