sâmbătă, 3 septembrie 2011

Plăcintă cu mere



Pentru aluat: 250 g unt, 250 g făină, 1/2 pahar apă, 1 linguriţă ulei, un praf de sare. Umplutura: 1 kg mere, 1 linguriţă unt, 2 linguri de zahăr, un vârf de linguriţă scorţişoară (facultativ), 2 linguri unt.
Se întinde o foaie de plăcintă care se taie, după ce s-a uscat, în bucăţi de mărimea tăvii. Se curăţă merele, se taie în felii subţiri şi se pun într-o cratiţă la foc, cu zahăr şi puţin unt. Se amestecă din când în când până se moaie merele. Se dă la o parte şi se adaugă scorţişoara pisată. Se unge tava cu unt. Se pun în tavă 4 — 5 foi de plăcintă, unse cu unt între ele, se aşează merele scurse de zeamă, împrăştiindu-le deopotrivă. Se pun deasupra din nou 4 — 5 foi unse între ele cu unt şi se urmează aşa până se termină. Se stropeşte deasupra cu unt. Se coace timp de 45 de minute. Când este gata, se taie bucăţi potrivite, se presară zahăr pisat, se serveşte caldă sau rece. În lipsă de timp se poate face plăcinta cu foi cumpărate de la plăcintărie. Poftă mare!

Apple pie
For the dough: 250 g butter 250 g flour, 1 / 2 cup water, 1 teaspoon oil, a pinch of salt.. Filling: 1 kg apples, 1 teaspoon butter, 2 tablespoons sugar, one teaspoon cinnamon (optional) 2 tablespoons butter.
Spread a piece of pie that is cut, after drying, the tray size pieces. Peel apples, cut into thin slices and place in a saucepan over heat, with less sugar and butter. Stir occasionally until apples soften. The aside and add crushed cinnamon. Grease pan with butter. Place the tray 4 to 5 sheets of cake, greased with butter between them, drained of juice apples sits, spread them both. Place on top again 4-5 sheets smeared each other with butter and is so until it ends. Drizzle top with butter. Bake for 45 minutes. When ready, cut the pieces fit, sprinkle crushed sugar, served hot or cold. In the absence of time sheets can be purchased from pie plăcintărie. Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog