joi, 25 august 2011

Ficat de viţel înăbuşit


750 g ficat, 50 g slănină, 1 lingură unt, 1 lingură făină, 1 păhărel de vin, 1 lingură bulion (sau 4 roşii), 2 ceşti zeamă de carne, sare, piper, foaie de dafin, 1 fir de pătrunjel verde, 1 fir de cimbru.
Se curăţă ficatul de pieliţa de deasupra. Se împănează cu câteva bucăţele de slănină. Se freacă cu puţin piper. Sare se pune numai la urmă, când ficatul este gata, deoarece altfel se întăreşte la foc. Se şterge cu o cârpă curată uscată, se pune într-o cratiţă cu jumătate lingură de unt să se prăjească pe ambele părţi câteva minute, la foc iute. Separat se rumeneşte o lingură de făină cu jumătate lingură de unt, se stinge cu zeamă de carne amestecată cu vin, în care se pun o frunză de dafin, un fir de cimbru şi unul de pătrunjel. Se adaugă o lingură de bulion sau roşii tăiate în două şi fără seminţe. După ce a fiert totul împreună se toarnă peste ficat şi se pune deasupra o foaie de hârtie unsă cu unt. Se acoperă şi se fierbe înăbuşit la foc mic. Când este gata, se aşază ficatul pe farfurie, se taie felii, iar sosul curăţit de grăsime se trece prin sită, se potriveşte de sare şi se toarnă deasupra.
Poftă bună!

Calf liver smothered
750 g liver, 50 g fat, 1 tablespoon butter 1 tablespoon flour, 1 glass of wine, 1 tablespoon tomato paste (or 4 red), 2 cups beef broth, salt, pepper, bay leaf, 1 sprig of parsley green a strand of thyme.
Clean the skin over the liver. The few pieces of bacon împănează. Rub with a little pepper. Salt is placed only in the end, when the liver is ready, or it strengthened the fire. Wipe with a clean dry place in a saucepan with half tablespoon of butter to fry both sides a few minutes, the fire quickly. Separately brown a tablespoon of flour with half tablespoon of butter goes with meat juice mixed with wine, which put a bay leaf, thyme and a thread of parsley. Add a spoonful of broth or tomato cut in half and seeded. After cooking everything together and pour over the liver is placed over a sheet of paper greased with butter. Cover and simmer over low heat. When ready, place the liver on a plate, cut slices and sauce is cleansed of fat through sieve, fits of salt and pour over.
Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog