vineri, 26 august 2011

Biban în saramură



1,500 kg biban, 2 linguri sare, 1 linguriţă de boia, 1 pahar apă.
Bibanul se curăţă mai greu de solzi. De aceea întâi se frige şi apoi se rad solzii. Se curăţă peştii înăuntru şi se spală, se usucă şi se pun să se frigă direct pe plita încinsă şi bine presărată cu sare. Se întorc pe o parte şi pe cealaltă, încet ca să nu se sfărâme. Pe măsură ce sunt gata, se pun pe un fund şi uşor, cu un cuţit, se curăţă solzii şi negreala rămasă de la fript. Se aşază într-o farfurie adâncă sau într-un castron, se toarnă apă fiartă şi sărată în care se pune şi un ardei mic, iute sau puţină boia de ardei. Se serveşte rece cu mămăligă. Cine ţine să-i cureţe întâi de solzi, poate să încerce cu răzătoarea de legume. Poftă bună!

Perch in brine
1.500 kg perch, 2 tablespoons salt, 1 teaspoon paprika, 1 cup water.
Harder to clean perch scales. The first is that hot and then laugh scales. Clean and wash the fish inside, dry and put to roast directly on the hot stove and well sprinkled with salt. Return on one side and the other, slowly as not to be broken. As you are ready, place the bottom and gently with a knife, clean the remaining scales and roast darkness. Place in a deep plate or a bowl, pour in boiling water and salt and pepper which make small, quick and a little paprika. Serve cold with polenta. Who would like to clean them first scales, can try with grated vegetables. Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog