marți, 9 august 2011

Cotlet de porc cu ciocolată:



Ingrediente ptr. 4 porții:
- 4 cotlete de porc
- 1 ceapă tocată
- 100 gr. ciuperci
- 50 gr. cacao pudră
- 50 gr. migdale tocate
- 1 lingură scorțișoară
- 200 ml. Vin alb sec
- 1 legătură pătrunjel verde
- 3 linguri ulei de măsline
- 250 ml. Bulion de roșii
- 1 cățel de usturoi
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Punem cotletele pe grătarul încins timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi într-o cratiță unsă în prealabil cu o lingură de ulei adăugăm ceapa tocată, ciupercile tăiate și scorțișoara. Gătim la foc mic fără capac pentru ca ciupercile să poată să se usuce! După 10 minute turnăm vinul, usturoiul tocat, migdalele, pătrunjelul, uleiul de măsline, sare și piper, amestecăm bine iar după aprox. 5 minute adăugăm și cotletele, acum acoperim cratița! Între timp pregătim ciocolata pe care o topim cu ajutorul sosului fierbinte din cratiță. Când ciocolata-i complet topită în sos, turnăm această compoziție peste cotletele din cratiță. Creștem temperatura la care gătim și mai lăsăm pe foc încă 5 minute. Aranjăm cotletele pe farfuri și trecem la servit că tare-s bune! Poftă mare!

Pork chops with chocolate:
Ingredients ptr. 4 servings:
- 4 pork chops
- 1 onion, minced
- 100 gr. mushrooms
- 50 gr. cocoa powder
- 50 gr. chopped almonds
- 1 tablespoon cinnamon
- 200 ml. Dry white wine
- 1 bunch parsley
- 3 tablespoons olive oil
- 250 ml. Tomato broth
- 1 clove garlic
- Salt and pepper to taste
Preparation:
Put chops on grill heated for 3-4 minutes on each side. Then in a saucepan with a spoon previously anointed oil add minced onion, sliced ​​mushrooms and cinnamon. Cook over low heat without lid that mushrooms can be dry! After 10 minutes pour the wine, chopped garlic, almonds, parsley, olive oil, salt and pepper, mix well and after approx. 5 minutes and add the chops, cover the pan now! Meanwhile prepare you melt chocolate with hot sauce in saucepan. When completely melted chocolate in her sauce, pour over chops in the pan this composition. Increase the temperature at which we let the heat and cook another 5 minutes. Arrange chops on serving plate and get to that hard-and good! Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog