Ingrediente ptr.6 porții:
- bucatini 600gr.
- semințe fenicul 4 linguri
- sardine 600-700 gr.
- 6 căței de usturoi
- vin alb 2 pahare
- 100 gr. morcov ras
- 150 gr. mazăre
- 1 ceapă albă mare
- ulei de măsline 50-70 ml.
- 1 legătură pătrunjel verde tocat mărunt
- puțin anșoa
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Mai întâi rupem bucatini la o lungime constantă de 2-4 cm, le punem la fiert împreună cu 2 linguri de fenicul. Până fierbe bucatini, într-o cratiță punem o măsură bună de ulei și prăjim usturoiul tocat până-i bine rumenit, îl eliminăm apoi și în aceast ulei frigem sardinele și adăugăm treptat bucatini și bucățele de pâine prăjită. Când am reușit să înglobăm toate pastele, adăugăm și vinul împreună cu restul de fenicul și legumele tocate. Amestecăm și lăsam puțin să scadă, adăugăm pătrunjelul și anșoa, asezonăm cu piper și sare după gust și gata! Poftă bună!
Bucatini with sardines:
Ptr.6 servings Ingredients:
- Bucatini 600gr.
- 4 tablespoons fennel seeds
- Sardines 600-700 gr.
- 6 cloves garlic
- 2 cups white wine
- 100 gr. carrot
- 150 gr. peas
- 1 large white onion
- 50-70 ml olive oil.
- 1 bunch chopped parsley
- Little anchovies
- Salt and pepper to taste
Preparation:
First break bucatini a constant length of 2-4 cm, put them to boil with 2 tablespoons of fennel. By bucatini boil in a saucepan put a good measure of oil and fry chopped garlic until well browned them, then eliminate it in this hot oil sardines and gradually add bucatini and pieces of toast. When I managed to cover all the pasta, add the wine and fennel with the remaining chopped vegetables. Mix and leave little to fall, add parsley and anchovies, seasoned with pepper and salt to taste and ready! Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu