miercuri, 3 august 2011

Cod file Tongan cu banană:


În Tonga se folosește peștele spadă!

Ingrediente ptr. 6 porții:
- 1kg. file de cod
- 2 cepe albe feliate
- 3 banane
- 250 ml. lapte de cocos
- sare și piper după gust
- ulei vegetal 5-8 linguri
Mod de preparare:
Mai întâi trecem fileurile de cod prin făină albă și le prăjim într-o tigaie aproximativ 2 minute pe fiecare parte. După ce am prăjit tot peștele îl așezăm într-un vas adânc și-l acoperim cu feliile de ceapă albă (pe care după ce le-am feliat le-am ținut la păstrare în ulei!). Tăiem bananele longitudinal și le prăjim până când prind puțină culoare aurie. Când sunt prăjite le punem și pe ele deasupra peștelui și a cepei feliate. Turnăm apoi lptele de cocos peste, astfel încât să acopere puțin conținutul din vasul în care am așezat peștele, ceapa și bananele! Introducem totul la cuptorul încălzit la 180 de grade și coacem totul timp de 40 de minute. Este o rețetă exotică, făcută la noi acasă! Poftă bună!

Tongan banana code file:
Ingredients ptr. 6 servings:
- 1kg. code file
- 2 white onion sliced
- 3 bananas
- 250 ml. coconut milk
- Salt and pepper to taste
- 5-8 tablespoons vegetable oil
Preparation:
First we fillets of cod with flour and fry them in a pan about 2 minutes per side. After frying all the fish is placed in a deep bowl and cover with slices of it white onions (which I sliced ​​after we held in storage in oil!). Bananas cut lengthwise and fry them until golden little catch. When fried them and put them over the fish and sliced ​​onions. Then pour coconut lptele over to cover less content that we placed the fish bowl, onions and bananas! Introduce it in the oven heated to 180 degrees and bake it for 40 minutes. It is an exotic recipe, made ​​at home! Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog