(Rețetă marocană tradițională)
Tajinele este un fel de țest oltenesc utilizat în Maroc pentru a găti tocănițe, lent și-n abur suculent!
Ingrediente:
- 500-1000gr carne de miel
- 500 gr. prune uscate
- 100 gr. migdale
- 2 cepe mari
- 2 căței de usturoi
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
- 1 scorțișoară
- 1 lingură praf de ghimber
- 1 pachet de șofran
- 3-4 linguri de ulei vegetal
- 2 linguri de miere de albine
Mod de preparare:
Prima dată punem prunele în apă, cam o oră jumătate, pentru a-și extrage apă și să se umfle puțin. Între timp spălăm și porționăm carnea de miel. O punem întro cratiță cu uleiul, ghimbirul,praful de scorțișoară, sare, piperul și ceapa cu usturoiul tăiate mărunt și fin. amestecăm bine toate acestea și se dă la foc mic pentru două ore. Controlăm din când în când și adăugăm apă stfel încât carnea de miel să fie tot timpul acoperită și să firbă. Când carnea de miel este bine fiartă adăugăm prunele uscate, scorțișora și mierea și lăsăm să mai fiarbă o jumătate de oră astfel încât apa să se evapore și să rămână un sos mai dens. Decorăm cu migdale și se consumă cu Cuș-cuș! Poftă mare!
Tajine of lamb with prunes:
(Traditional Moroccan recipe)
Tajinele Oltenia is a kind of test used in Morocco to cook stews, steam and slow-n juicy!
ingredients:
- 500-1000gr lamb
- 500 gr. prunes
- 100 gr. almonds
- 2 large onions
- 2 cloves garlic
- 2 teaspoons ground cinnamon
- 1 cinnamon
- 1 tablespoon ginger powder
- 1 packet of saffron
- 3-4 tablespoons vegetable oil
- 2 tablespoons honey
Preparation:
First put the plums in water, half an hour, in order to extract water and swell less. Meanwhile wash and sliced lamb. In a saucepan put it with oil, ginger, cinnamon powder, salt, pepper and onion with garlic and finely chopped. Mix well all and gives low heat for two hours. Control occasionally and add water stfel that lamb is always covered and firbă. When the lamb is well cooked add the prunes, honey and let scorţişora and boil half an hour in May so that water is evpore and remain a thicker sauce. Decorated with almonds and eat with couscous! Enjoy great!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu