Portugalia este granița vestică a Europei. Bucătăria ei se bazeazăpe o combinație între carne și pește, în special carne de porc, pasăre și cod. Portughezii au 366 de rețete: câte una pentru fiecare zi a anului plus una în caz că anul este bisect! Iată una dintre ele:
Ciorbă de burtă a la Porto :
Ingrediente ptr. 6 porții:
- 500 gr. Burtă pre-fiartă ( se freacă cu sare grunjosă și se spală cu multă apă )
- O jumătate de pui (îl tranșăm în 6 buc.)
- 125 gr. șuncă ( o tăiem cubulețe )
- O bucată cârnați afumat ( se taie cubulețe )
- 60 ml ulei de măsline
- 500 gr. Ceapă ( o tocăm mărunt )
- 375 gr. Morcovi (îi tocăm mărunt)
- 250 gr. Fasole
- 2 legături pătrunjel verde ( tocat fin)
- 2 căței usturoi ( zdrobim în mojar)
- 250 ml. supă de pui
- 1 linguriță boia dulce
- 2 frunze dafin
- Sare și piper după gust
Mai întâi într-o cratiță mare frigem puțin șunca timp de un minut, apoi adăugăm cârnații și îi frigem încă 2 minute. Punem apoi ceapa, morcovul, usturoiul, sare și piper.Lăsăm să se călească toate încă 3 minute și adăugăm apoi carnea de pui. Amestecăm bine și după 5-6 minute adăugăm supa de pui concentrată, boiaua și frunzele de dafin. Lăsăm să fiarbă aproximativ 25 minute. După acea adăugăm totul într-o oală mai mare (dacă acea cratiță în care am gătit până acum este destul de încăpătoare, atunci nu! )și mai punem burta și fasolea și binențeles apă! Lăsăm să fiarbă bine încă 30 de minute și se poate servi cu pătrunjel verde mult și din belșug!
Portugal is the western border of Europe. Her cuisine is based on a combination of meat and fish, especially pork, chicken and cod. Portuguese 366 recipes: one for each day of the year plus one in case it is a leap year! Here's one:
Burt soup in Porto:
Ingredients ptr. 6 servings:
- 500 gr. Pre-cooked belly (rub with salt and wash with water)
- Half a chicken (it tranche 6 pcs.)
- 125 gr. ham (a cut cubes)
- A piece of smoked sausage (cut small cubes)
- 60 ml olive oil
- 500 gr. Onions (a small cubic cut)
- 375 gr. Carrots (small cut them)
- 250 gr. beans
- 2 links parsley (chopped fine)
- 2 cloves garlic (crushed finely)
- 250 ml. chicken soup
- 1 teaspoon paprika
- 2 bay leaves
- Salt and pepper to taste
First in a large saucepan of hot little ham for one minute, then add the sausages and roast them for 2 more minutes. We then onion, carrot, garlic, salt and chaise piper.We let to all 3 minutes and then put the chicken meat. Mix well and after 5-6 minutes add the chicken broth concentrate, paprika and bay leaves. Let boil about 25 minutes. After that we add it in a larger pot (if that saucepan that I cooked up now is quite spacious, do not!) And put the belly and beans and of course water! Well let boil 30 minutes and serve with parsley and plenty more!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu