sâmbătă, 16 iulie 2011

Cald? Hai fă înghețată!

Înghețată de ceai verde:                        
Ingrediente:
- 3 ouă
- 100gr.zahăr
- 200 ml. frișcă
- 2 linguri ceai verde
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușurile ouălor. Batem gălbenușurile cu zahărul până culorea devine albă. Luăm cele 2 linguri de ceai verde și într-un boll le opărim cu două linguri de apă clocotită, frecăm cu o lingură puțin ( pentru ca ceaiul să elibereze cât mai bine esența ) apoi adăugăm gălbenușul bătut cu zahărul, frecăm bine totul să se încorporeze totul bine. Când ceaiul a fost încorporat adăugăm frișca și albușurile bătute împreună. Amestecăm bine, bine și introducem totul la congelator pentru 4 ore minimum! Poftă mare!

Miere înghețată:
Ingrediente:
- 200gr. miere de flori de câmp
- 600 ml. lapte
- 500 ml. smântână
- 6 gălbenușuri de ou
Mod de preparare:
Se încălzește mierea la foc mic și se fierbe timp de 3-4 minute până când începe să degaje un miros de caramel, când se degajă mirosul de caramel luăm mierea de pe foc și o răcim instantaneu într-o tavă umplută cu apă rece, am răcit-o? O punem deoparte!
Cu ajutorul unui mixer începem să mixăm gălbenușurile de ou și adăugăm treptat laptele și smântâna până se înglobează totul bine. Turnăm mixul obținut într-o cratiță și fierbe la foc mic fără a agita conținutul până când obținem o cremă îngroșată. Răcim din nou într-o tavă cu apă rece și turnăm peste crema răcită mierea caramelizată și amestecăm bine totul. Introducem poi la congelator totul pentru 30 de minute. Între timp amestecăm puțină smântână cu miere și o introducem la congelator pentru o oră să înghețe! Zdrobim apoi „ gheața “ de smăntână cu miere și o amestecăm cu crema mai înainte preparată. Introducem acum iar la congelator pentru 3-4 ore. Se consumă din cupe individuale peste care presărăm miere vrac puțin și chiar câteva firimituri de ciocolată. Poftă mare!

Green tea ice cream:
Ingredients:
- 3 eggs
- 100gr.zahăr
- 200 ml. cream
- 2 tablespoons green tea
Preparation:
Separate the eggs yolks whites. Beat yolks with sugar until it becomes white colors. We take the 2 tablespoons of green tea and a boll boil them with two tablespoons of boiling water, rub with a little spoon (for tea to release the essence as well) then add the egg beaten with sugar, rub well to incorporate all everything right. When tea was incorporated add cream and beaten egg whites together. Mix well, well and introduce it in the freezer for 4 hours at least! Enjoy great!

Honey ice cream:
Ingredients:
- 200gr. honey flower field
- 600 ml. milk
- 500 ml. cream
- 6 egg yolks
Preparation:
Heat honey over low heat and simmer for 3-4 minutes until it begins to emit an odor of caramel when we emit the smell of honey caramel from heat and immediately cooling in a tray filled with cold water, we cool it? Put it away!
Using a mixer start mixing egg yolks and gradually add milk and cream until it includes everything right. Pour into a saucepan mix obtained and simmer without shaking the contents until thickened get a cream. Supercooled again in a pan with cold water and pour cream over cooled caramelized honey and mix all well. Poi introduce the freezer for 30 minutes everything. Meanwhile mix the cream with honey and a little insert in the freezer for an hour to freeze! Crushing then "ice" cream with honey and cream mix prepared above. Introducing now and in the freezer for 3-4 hours. The individual cups consumed over that little sprinkle bulk honey and even some chocolate crumbs. Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog