luni, 16 mai 2011

Plachie bucovineană


Ingrediente:
2 kg peşte ,1 kg ceapã , 100 ml ulei, 1 kg roşii ( bine coapte ), 2-3 ardei graşi, 100 g unt 300 g ciuperci, 5-6 cãţei usturoi, 1 pahar vin dulce, 150g smântânã, sare, piper, boia, pãtrunjel, cimbru
Mod de preprare:
Ceapa se curãţã, se taie peştişori. Peştele se spală şi se curăţă, se taie bucãţi – felii nu prea groase. Ardeii se taie pãtrãţele şi ciupercile feliuţe. Roşiile se taie felii,usturoiul se piseazã pasta. Se încinge ulei şi unt şi se pune ceapã cu ardei la cãlit. Când ceapa s-a muiat niţel, se adaugã peştele, rumenindu-1 uşor pe ambele pãrţi. Apoi se pun la cãlit ciupercile. Ciupercile şi peştele se sting cu vin. În continuare, peştele se sãreazã-pipereazã, se acoperã cu feliile de roşii şi se dã la foc potrivit. Se toacã verdeaţã, se freacã cu usturoi şi boia, apoi şi cu smântânã. Dupã 20 de minute, peştele se unge cu smântânã parfumatã şi se mai lasã în cuptor 15 minute, sã se pătrundă . Se consumă caldă cu puţin vin sec acrişor! Poftă mare!

Platelet Bucovina
Ingredients:
2 kg fish, 1 kg onion, 100 ml oil 1 kg tomatoes (ripe), 2-3 peppers, 100 g butter 300 g mushrooms, 5-6 cloves garlic 1 cup sweet wine, 150g cream, salt, pepper , paprika, parsley, thyme
Preprare mode:
Onions are cleaned, cut fishes. Wash and clean fish, cut pieces - not too thick slices. Squares cut peppers and mushrooms into thin strips. Sliced ​​tomatoes, crush the garlic paste. Heat oil and butter and put to cook with green onion. When the onion has softened a little, add the fish, a light-brown on both sides. Then put the mushrooms to cook. Mushrooms with wine and fish are dying. Next, add salt-pepper fish, cover with tomato slices and gives heat. Chop herbs, rub with garlic and paprika, and then cream. After 20 minutes, the fish is rubbed with scented cream and let the oven 15 minutes to penetrate. It consumes less dry wine sour hot! Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog