joi, 19 mai 2011

Deliciul lui Budha


Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
0,5 kg. ciuperci proaspete (sau 1 conservă), 2 ţeline potrivite, 3 morcovi mari, 1 cutie porumb (sau mazăre), 2-3 ardei graşi, 4-5 cepe potrivite, alune decojite (nesărate), sos de soia, sos de peşte, praf de curry, amidon alimentar, sare, piper alb, negru şi verde - praf, boia de ardei, 2 linguri pasta de tomate (sau 1 pahar suc de roşii)
Mod de preparare:
Ţelina şi morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, dacă sunt mici, se lasă întregi; cele mari - se taie in jumatate. Ceapa se despică în patru (nicidecum mai mărunt). Într-o tigaie adâncă (de preferinţă, teflonată) se călesc în putin ulei morcovul cu ţelina, atât cât să se înmoaie. Se adaugă ciupercile (fierte sau scurse în prealabil), alunele şi porumbul. Se stinge cu 1/2 ceaşcă de apă şi se înăbuşă în continuare, 10-12 min. Apoi se pun ardeii graşi, sarea, piperul şi ceapa, având grijă ca aceasta să nu se sfărâme prea tare în timp ce amestecăm legumele. Tot atunci adăugăm 2-3 linguriţe de amidon, dizolvat în puţină apă rece şi amestecăm bine totul, pâna când în cratiţă se formează un sos vâscos. (Atenţie: ceapa trebuie să se înăbuşe nu mai mult de 4-5 minute, atât cât să se rămână semicrudă. Lasată pe foc mai mult timp, devine fiartă, oferind un gust fad mâncării.) Spre sfârşit, se adaugă sosul de soia şi cel de peşte şi praful de curry, se lasă să dea în clocot şi se ia de pe foc. Fiind o mâncare chinezească, se serveşte cu orez simplu (picant, cu ou, cu mazăre), sos de soia şi sos picant. Sugestie: acest fel se poate prepara şi cu orice fel de carne, tăiată felii subţiri şi înăbuşită, peste care se vor adăuga restul legumelor. Poftă mare!


Buddha's delight
Preparation time: 45 min
Ingredients:
0.5 kg. fresh mushrooms (or 1 canned), 2 celery appropriate, 3 large carrots, 1 can corn (or peas), 2-3 peppers, 4-5 medium onions, peeled peanuts (unsalted), soy sauce, fish sauce, curry powder, food starch, salt, white pepper, black and green - powder, paprika, 2 tablespoons tomato paste (or 1 cup tomato juice)
Preparation:
Celery and carrot cut fries, sweet - big diamonds, mushrooms, if small, leave whole, large - cut in half. Onions are split into four (the slightest way). In a deep skillet (preferably Teflon) is călesc carrot and celery in a little oil, just enough to soften. Add mushrooms (cooked and drained in advance), peanuts and corn. It goes to 1 / 2 cup water and continue to choke, 10-12 min. Then put the sweet peppers, salt, pepper and onions, taking care not to crush it too hard while stir vegetables. All then add 2-3 tablespoons of starch dissolved in a little cold water and mix well everything in saucepan until it forms a viscous sauce. (Note: onions should not stifle more than 4-5 minutes, so as to remain semicrudă. Let the heat longer, is boiled, offering a taste of food fad.) Towards the end, add soy sauce the fish and the curry powder, leave to a boil and remove from heat. Being a Chinese food, served with plain rice (spicy egg, with peas), soy sauce and hot sauce. Hint: this kind can be prepared with any meat, sliced ​​thin and smothered over who will add the remaining vegetables. Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog