miercuri, 30 martie 2011

Piure de urzici cu leurdă (usturoi de pădure)


Ingrediente ptr.­ 5 porţii
urzici proaspete 1,750 kg, fãinã 75 g, ulei 100 ml, usturoi 1,200kg, ceapã 50 g, sare dupã gust
Urzicile  şi leurda, proaspete se curãţã, se spalã în mai multe ape, se fierb 10 minute în apã clocotitã cu sare, se scurg de apã, se toacã mãrunt. Lichidul de fierbere se pãstreazã. Ceapa se curãţã, se spalã, se taie mãrunt. Ceapa şi urzicile se înãbuşã în ulei, se adaugã sare şi fãinã dizolvatã în lapte rece. Se continuã fierberea şi se amestecã continuu pentru a nu se forma aglomerãri. Se adaugã din lichidul de fierbere al urzicilor, se continuã fierberea, iar la sfârşit se adaugã sare după gust. Se serveşte simplu sau în combinaţie cu garnitură de orez, mazăre sau ciuperci şi peşte afumat! Poftă mare!

Nettles with wild garlic puree (garlic forest)
Ptr .- 5 servings Ingredients
fresh nettles 1.750 kg, 75 g flour, 100 ml oil, garlic, 1.200 kg, 50 g onion, salt to taste
Nettle and wild garlic, fresh clean, wash in several waters, boil 10 minutes in boiling salted water, drain the water, chop them finely. Boiling liquid remains. Onions are cleaned, washed, cut into small pieces. Nettles are smothered in onions and oil, add salt and flour dissolved in cold milk. Continue cooking and stirring continuously so as not to form lumps. Add the boiling liquid nettle, continue to boil, add salt and in the end to taste. Serve plain or in combination with rice, peas and mushrooms and smoked fish! Enjoy great!


 Iată o idee pentru reteta de mai sus!



Ştiuca umplută :

Ingrediente:

pentru 1 kg stiucă se iau: 1 felie pâine albă, 1/2 pahar ulei, 2 ouă,
pătrunjel verde, 1 morcov, 1 ceapă, 4 cartofi de mărime potrivită, 2 litri 
apă


Mod de preparare:

Se curăţă ştiuca, se scoate cu atenţie pielea, se spală, se freacă uşor cu 
sare şi se pune deoparte. Carnea se ia de pe oase, se trece prin maşina de 
tocat împreuna cu miez de pâine albă, muiat în lapte şi stors. Umplutura 
se freacă cu ulei, se adaugă 2 ouă, pătrunjel verde tocat mărunt, piper şi 
sare. Pielea se stoarce bine, apoi se umple cu umplutura şi se dă forma de 
stiucă. Se coase şi se pune la fiert în apa puţin sărata, împreuna cu 
zarzavat, cartofi şi oasele de peşte. Când peştele este gata, se pune pe 
platou, se toarnă pe deasupra zeama strecurată şi se garniseşte cu cartofi 
şi morcovi fierţi în zeamă. Se serveşte rece cu lamâie sau caldă cu unt proaspăt sau cu sos de roşii. Poftă mare!


Pike filled
Ingredients:

for 1 kg pike are taken: 1 slice white bread 1 / 2 cup oil, 2 eggs,
parsley, 1 carrot, 1 onion 4 potatoes suitable size, 2 liters 
water


Preparation:


Clean pike, carefully remove the skin, rinse, rub gently with 
salt and set aside. Take meat from bones, pass through the machine 
chopped together with a core of white bread, dipped in milk and squeezed. Filling 
rub with oil, add 2 eggs, finely chopped parsley, pepper and 
salt. Skin wring well, then fill with stuffing and being shaped by 
pike. They sew and boil in water than salt, together with 
vegetables, potatoes and fish bones. When fish is ready, we put 
platter, pour the soup poured over and garnish with potatoes 
and carrots cooked in broth. Serve hot or cold with lemon butter sauce or fresh tomatoes. Enjoy great!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog