marți, 29 martie 2011

Ciorbă de perişoare


Ingrediente:Un morcov, un pătrunjel, 1/2 ţelina, zeamă de varza, borş, sare de lămâie, sau oţet, o ceapă de mărime mijlocie,leuştean, untdelemn, un gălbenuş, 100 ml smântână (iaurt), sare, 200 g carne viţel, orez, albuş de ou, piper,pătrunjel.
Mod de preparare:
Zarzavatul şi ceapa se rad prin răzatoarea cu găuri mari şi se călesc 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, ca să-şi dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apă fierbinte sau rece (în caz că se pun şi oasele de la carne)şi se adaugă o linguriţă de sare. Se lasă să fiarbă circa 30 de minute, până când se pregătesc perişoarele. Carnea se trece prin maşina de tocat de 2 ori, împreună cu o linguriţă de ceapă tocată. Dacă se pune piept de pasăre, se poate adăuga şi pielea de la gât de la spate, cu toată grăsimea prinsă de ea. La tocătura se adaugă albuşul,orezul spălat şi bine scurs, o linguriţă cu vârf de făina, un vârf de cuţit de piper, sau pentru regim, numai mărar şi pătrunjel tocat şi 1/2 linguriţă de sare. Se amestecă bine, apoi se ia cu linguriţa din compoziţie, se pune în palma udată cu apa rece, se răsuceşte să capete forma rotundă şi i se dă drumul în supa clocotită. Dacă compozitia este prea moale, perişoarele se pot modela direct in linguriţă şi li se da drumul în supă. Când toate perişoarele sânt gata, se lasă să fiarbă ciorba în continuare acoperită 30-40 minute. Cind sint toate fierte, se adaugă borşul sau altă acreală, dupa gust, lăsând să fiarba 2-3 minute. Se ia de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi acreală. Poftă bună!


Soup meatballs

 Ingredients: A carrot, a parsley, 1 / 2 celery, cabbage soup, broth, salt, lemon, or vinegar, a medium size onion, lovage, oil, one egg, 100 ml cream (yogurt), salt, 200 g Veal meat, rice, egg white, pepper, parsley. 
Preparation: 
Vegetables and grated onion to laugh through the large holes and călesc 2 minutes, 2 tablespoons of oil, to develop flavor, then everything goes off with 2 liters of hot or cold water (if that place and bones meat) and add a teaspoon of salt. Allow to boil for about 30 minutes until meatballs are prepared. The meat mincer is passing through 2 times with a tablespoon of minced onion. If you put chicken breast, you can add the neck skin to back with all the fat attached to it. The chips are added 
whites, washed and well drained rice, a heaping teaspoon of flour, a pinch of pepper, or to the regime, only dill and chopped parsley and 1 / 2 teaspoon salt. Stir well, then spoon in the composition, place the palm of wet with cold water, turn round and take the form and drop it into boiling soup. If mixture is too soft to shape the meatballs directly into spoon and let them into the soup. When all the meatballs am ready, let the soup boil covered 30-40 minutes further. When all are cooked, add another borsch or bitterness, taste, leaving a boil for 2-3 minutes. Remove from heat, adjust the taste with salt and vinegar. Enjoy your meal! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog