BASTONAŞE DIN CARTOFI
Ingrediente ptr.10 porţii:
cartofi 1,250 ,kg fãinã 300 g, ouã 3 bucãţi pesmet 100 g ulei 100 ml sare dupã gust
Mod de preparare:
Cartofii se spalã, se fierb în coajã, se scurg, se rãcesc şi se dau prin maşina de tocat. Ouãle se fierb. Fãina şi pesmetul se cern. Pasta din cartofi se amestecã cu fãinã, ouã, sare şi se frãmântã. Din aceastã compoziţie se formeazã bastonaşe lungi de 4 cm şi cu diametru de 2 cm. Se introduc în apã clocotitã cu sare şi se fierb. Bastonaşele din cartofi se dau prin pesmet amestecat cu ulei încãlzit. Se serveşte cald.
BUDINCÃ DIN CARNE
Ingrediente ptr. 5 porţii
şuncã presatã , 350 g margarinã , 200 g, fãinã ,300 g, lapte 1 l,ouã 3 bucãţi, smântânã 250 g, pesmet 50 g, caşcaval 200 g sare şi piper dupã gust
Mod de preparare:
Şunca se taie cuburi. Caşcavalul se curãţã de coajã şi se rade. Fãina şi pesmetul se cern. Laptele se fierbe şi se rãceşte. Întrun vas se topeşte margarina (150 g), apoi se adaugã fãina dizolvatã în lapte, sare şi piper. Compoziţia se fierbe pânã se îngroaşã, amestecând continuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Se rãceşte şi se adaugã ouãle bãtute, şunca şi caşcavalul. Compoziţia se toarnã întro tavã unsã cu margarinã şi tapetatã cu pesmet. Deasupra se toarnã smântânã şi se introduce la cuptor pentru cca 40 de minute. Se rãceşte puţin, apoi se porţioneazã. Se serveşte caldã.
Şunca se taie cuburi. Caşcavalul se curãţã de coajã şi se rade. Fãina şi pesmetul se cern. Laptele se fierbe şi se rãceşte. Întrun vas se topeşte margarina (150 g), apoi se adaugã fãina dizolvatã în lapte, sare şi piper. Compoziţia se fierbe pânã se îngroaşã, amestecând continuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Se rãceşte şi se adaugã ouãle bãtute, şunca şi caşcavalul. Compoziţia se toarnã întro tavã unsã cu margarinã şi tapetatã cu pesmet. Deasupra se toarnã smântânã şi se introduce la cuptor pentru cca 40 de minute. Se rãceşte puţin, apoi se porţioneazã. Se serveşte caldã.
SUPÃ CU PRAZ ŞI CARTOFI
Ingrediente ptr. 5 porţii: supã de oase 1,8 l sau 1,8 l apã şi 4 cuburi MAGGI de vita, praz 300g, pâine albã 150 g, caşcaval 50 g ,ulei 50 ml, sare şi piper
Mod de preparare:
Prazul se curãţã, se spalã şi se taie rondele. Cartofii se spalã, se curãţã, se spalã din nou şi se taie rondele. Pâinea albã se taie felii subţiri, care se stropesc cu 25 ml ulei şi se rumenesc la cuptor. Caşcavalul se curãţã de coajã şi se rade. Se preparã supa de oase. Prazul se înãbuşeşte în 25 ml ulei cu 50 g supã. Supa de oase se fierbe cu cartofii şi prazul înãbuşit. La sfârşit de fierbere se adaugã sare. Când supa este fiartã, deasupra se adaugã feliile de pâine, caşcavalul ras şi piperul. Se introduce la cuptor cca 5 minute. Se serveşte caldă.
PÃSTRÃVI PRÃJIŢI
ingrediente ptr.5 porţii
pãstrãvi 1 kg fãinã 50 g, lapte 50 ml ulei, 200 ml lãmâie 150 g, sare dupã gust
Mod de preparare:
Pãstrãvii se curãţã, se spalã în multã apã rece. Lãmâia se spalã şi se taie sferturi. Pãstrãvii se sãreazã, se trec prin lapte, fãinã şi se prãjesc în ulei.Se aşază pe şerveţele pentru a se absorbi uleiul în exces. Preparatul se serveşte cald, cu lãmâie.
La mulţi ani pentru toate prietenele acestui blog şi nu numai!
Baston OF POTATOES -
Ptr.10 servings Ingredients:
potatoes 1,250, 300 g kg flour, 3 eggs 100 g breadcrumbs pieces salt to taste 100 ml oil
Preparation:
Wash potatoes, boil in the shell, drain, cool and take them through the mincer. Eggs are fever. Sieved flour and breadcrumbs. The paste is mixed with potato flour, eggs, salt and knead. From this composition is formed rod 4 cm long and 2 cm in diameter. Place in boiling salted water and boil. Potato sticks them through breadcrumbs mixed with warm oil. Serve warm.
MEAT Pudding
Ingredients ptr. 5 servings
ham, 350 g margarine, 200 g flour, 300 g, 1 l milk, eggs, 3 pieces, 250 g cream, 50 g breadcrumbs, 200 g cheese salt and pepper to taste
Preparation:
Cut the ham cubes. Cheese Peel and laughs. Sieved flour and breadcrumbs. Boil milk and cool. In a saucepan, melt margarine (150 g), then add flour dissolved in milk, salt and pepper. Composition boil until it thickens, stirring continuously so as not to form lumps. Cool and add beaten eggs, ham and cheese. The composition is poured Into a greased and dusted with bread crumbs with margarine. Pour cream on top and place in oven for about 40 minutes. Cool little, then portioned. Serve hot.
Cut the ham cubes. Cheese Peel and laughs. Sieved flour and breadcrumbs. Boil milk and cool. In a saucepan, melt margarine (150 g), then add flour dissolved in milk, salt and pepper. Composition boil until it thickens, stirring continuously so as not to form lumps. Cool and add beaten eggs, ham and cheese. The composition is poured Into a greased and dusted with bread crumbs with margarine. Pour cream on top and place in oven for about 40 minutes. Cool little, then portioned. Serve hot.
POTATO SOUP WITH LEEKS AND
Ingredients ptr. 5 servings: Broth 1.8 or 1.8 liters of water and 4 beef cubes MAGGIE, 300g leeks, white bread 150 g, 50 g cheese, 50 ml oil, salt and pepper
Preparation:
Clean leeks, wash and cut washers. Wash potatoes, peel them, rinse again and cut into slivers. Cut thin slices white bread, which is sprinkled with 25 ml of oil and browned in the oven. Cheese Peel and laughs. Prepare soup bones. Leeks are înãbuşeşte in 25 ml oil 50 g soup. Broth is boiled with crushed potatoes and leeks. At the end of cooking, add salt. When soup is boiled, add slices of bread on top, grated cheese and pepper. Place in oven about 5 minutes. Serve hot.
Fried trout -
ptr.5 ingredients servings
trout 1 kg flour 50 g, milk 50 ml oil 150 g 200 ml lemon, salt to taste
Preparation:
Trout clean, wash in plenty of cold water. Wash and cut lemon quarters. Trout is salt, is passed through milk, flour and fry in ulei.Se placed on napkins to absorb excess oil. The drug is served hot with lemon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu