luni, 28 martie 2011

Ghiveci bulgăresc cu peşte

Ingrediente ptr.5 porţii:
ardei gras proaspãt 200 g, ceapã 250 g, roşii proaspete 400 g, peşte filetat 500 g, unturãsau ulei 100g (ml), pastã de tomate 50 g, orez 125g, boia de ardei dulce 1g, vin alb 100 ml, pãtrunjel verde1 legãturã, sare şi piper dupã gust
Mod de preparare:
Carnea se spalã, se porţioneazã şi se sãreazã. Ceapa se curãţã, se spalã, se taie mãrunt. Ardeiul gras proaspãt se curãţã, se spalã şi se taie felii. Roşiile proaspete se spalã, se opãresc, se decojesc şi se taie felii. Pãtrunjelul verde se spalã şi se taie mãrunt. Orezul se alege de impuritãţi şi se spalã. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã. Bucãţile de carne se înãbuşã în 50 g unturã sau ulei cu 100 ml apã. Ceapa, ardeiul gras şi orezul se înãbuşã în 50 g unturã sau ulei cu 50 ml apã. Se adaugã pastã de tomate, boia de ardei, 500 ml apã, sare, piper şi se fierb cca 8-9 minute. Se adaugã bucãţile de carne, felii de roşii şi se introduc la cuptor 15 minute. La finalul fierberii, se adaugã vin. Se serveşte cald, cu pãtrunjel verde deasupra. Poftă bună şi bucurie!


Bulgarian Pot fish
Ptr.5 servings Ingredients:
200g fresh green pepper, onion 250 g, 400 g fresh tomatoes, fish filleted 500g, 100g unturãsau oil (ml), 50 g tomato paste, rice 125g, 1g sweet paprika, white wine 100 ml
verde1 link parsley, salt and pepper to taste


Preparation:
Wash the meat is portioned and salt. Onions are cleaned, washed, cut into small pieces. Fresh bell peppers are cleaned, washed and cut into slices. Fresh tomatoes are washed, boiled, peel and cut into slices. Wash the parsley and chop finely. Rice comes out of impurities and wash. Dilute the tomato paste in 50 ml water. Chunks of meat smothered in lard or oil 50 g 100 ml water. Onions, green pepper and rice is smothered in lard or oil 50 g to 50 ml water. Add tomato paste, paprika, 500 ml water, salt, pepper and boil for about 8-9 minutes. Add pieces of meat, tomato slices and place in oven 15 minutes. At the end of boiling, add wine. Serve hot with fresh parsley on top. Enjoy your meal and comfort!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog