Ingrediente:
1 kg de faină, 40 g drojdie proaspată, 1 linguriţă de zahăr, 3 linguri de ulei, apă călduţă sau lapte, umplutură la alegere.
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei se face loc si se pune drojdia dizolvată în apă sau lapte cald (cca 150 ml) şi o linguriţă de zahăr. Se presară deasupra drojdiei un strat foarte fin de faină, se acoperă castronul şi se lasă o jumatate de oră la caldură. Apoi se frământă un aluat potrivit, adaugându-se treptat uleiul şi apa sau laptele, dacă e nevoie. Când aluatul se desprinde uşor de pe mâini şi de pe vas, şi apar bule de aer în aluat, acesta este gata. Se acoperă cu un prosop încalzit şi se pune la dospit până când îşi măreşte bine volumul. Planşeta pe care se va întinde aluatul trebuie unsă cu ulei. În acest fel, se lucrează mai uşor,
mai repede şi aluatul nu se prinde de mâini. Dupa ce aluatul a dospit, se ia o bucată (cam cât un pumn) şi se întinde o foaie cât se poate de subţire. Foaia trebuie să fie în formă de pătrat. în centru se pune umplutura (de post, de carne, varză, brânză etc.) şi se împachetează ca un plic,adunând colţurile aluatului în mijloc şi presând uşor pentru lipirea acestora. Se întinde uşor cu sucitorul şi apoi se prăjeşte plăcinta într-o tigaie cu ulei bine încins.
Se servesc călduţe, nu fierbinţi! Poftă bună!
Grandmother's pies
Ingredients:
1 kg of flour, 40 g fresh yeast 1 teaspoon sugar, 3 tablespoons of oil, warm water or milk, filling of your choice.
Preparation:
Place flour in a bowl, they make room in the middle and put the yeast dissolved in water or warm milk (about 150 ml) and a teaspoon of sugar. Sprinkle yeast over a very thin coating of flour, cover bowl and leave for half an hour to heat. Then knead the dough right gradually added the oil and water or milk, if necessary. When dough is easy on the hands and off the ship, and air bubbles in the dough, it is done. Cover with a towel and leaven heated until its volume increases well. Boards that will stretch the dough to be anointed with oil. In this way, work is easier,
dough faster and does not catch hands. After the dough has yeast, take a piece (about the size of a fist) and spread a thin sheet as possible. The sheet must be square. the filling in the center (the post, meat, cabbage, cheese, etc..) and packs a bag, gathering the dough over the middle and pressing gently to fixing them. Spread lightly with the mixer gum and then fry in a pie pan with hot oil well.
Serve warm, not hot! Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu