marți, 15 februarie 2011


Pilaf de raci:
Folosim o duzină de raci, cam 20-25,o lingură de sare,doi căţei de usturoi, şase linguri de ulei,trei litri de apă şi ceva zarzavat pentru supă (ceapă,ardei,pătrânjel,ţelină).
1)Prima dată ne ducem la pescuit,să prindem racii!
2)După ce-i prindem şi ajungem acasă cu ei,verificăm ca racii să fie în viaţă! Pe cei morţi nu-i folosim la mâncare (sunt toxici) dar putem să-i folosim altă dată la pescuit,ca momeală!
3)Într-o cratiţă punem 3 litri de apă să clocotească împreună cu o lingură de sare.
4)Când clocoteşte se adugă racii! Tot acum se poate adăuga şi zarzavatul! Totul fierbe cam 5-7minute!
5)Se răceşte fiertura!
6)Se curata racii de coaja si se scoate matul din gaturile racilor prin tragere de cap.Se indeparteaza stomacul si pietrele!
7)Cojile rezultate din curăţatul racilor se pisează bine într-o piuă de pisat!
8)Se incinge intr-o cratiţă trei linguri de ulei. Adaugam cojile bine pisate şi când se rumenesc bine stingem cu patru ceşti din zeama rezultată de la fiertura racilor cu zarzavatul!Tot acum adăugăm şi usturoiul sub formă de mujdei!
9)Strecuram totul printr-o sită fină!
10)Încingem în altă cratiţă trei linguri de ulei. Adăugăm orezul (ales şi bine spălat). Lăsăm să se rumenească bine şi apoi adăugăm 2 căni de zeamă strecurată (zeama în care am fiert coaja).Amestecam puţin!
11)Dăm la cuptor orezul timp de 20-30 de minute! Nu umblăm deloc!
13)Scoatem de la cuptor orezul şi-l amestecăm cu labele,gâturile şi cozile de raci! Dăm un praf de piper!
14)Aşezăm totul pe un platou şi asezonăm cu felii de lămâie,legume crude feliate subţire!
Ghiţă bucataru' vă doreşte "Poftă mare!".

Rice whit crabs:
We use a dozen crabs, 20-25, a tablespoon of salt, two cloves of garlic, six tablespoons of oil, three liters of water and some vegetable soup (onions, peppers, patranjel, celery).
1) First we go fishing, lobsters to catch the crabs!
2) After you catch them and get them home, check that the lobsters to be alive! The dead not to use food (they are toxic), but we can use them another time fishing, the bait!
3) In a saucepan put 3 quarts of water to boil with a tablespoon of salt.
4) When it boils add the lobsters! Also now you can add vegetables, everything simmer for about 5-7minute!
5) Cool broth!
6) Remove the lobsters and remove the skin from necks checkmate cap.Se Cool shooting stomach stones removed!
7) The shells are ground evils resulting from cleaning the well crushed in a mill!
8) Heat a skillet ulei.Adaugam three tablespoons of crushed shells well and when well browned off with four cups of soup broth resulting from cool with vegetables! Also now add the garlic as the sauce!
9) would steal everything through a fine sieve!
10) Heat the three tablespoons in skillet ulei.Adaugam other rice (chosen and well washed). We leave to brown well and then add 2 cups of strained juice (juice is boiled in the shell). Mix a little!
11) We put the rice oven for 20-30 minutes Do not walk at all!
13) Remove the baked rice and mix it with the feet, necks and tails cool! Get a pinch of pepper!
14) Placed everything on a platter and season with lemon slices, thinly sliced raw vegetables!
Ghita Bucataru 'will want' big appetite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog