4 ţeline, 2 cepe, 200 g ciuperci, 1 lingură făinâ, 1 păhărel de vin, 2 linguri untură, sare, piper, foaie de dafin.
Se curăţă rădăcinile de ţelină destul de adânc, ca să nu rămână nimic din coaja fibroasă care le acoperă. Se taie în două, iar fiecare jumătate în felii groase de 1 cm. Se pun la fiert cu apă rece, care să le cuprindă bine. Se pune sare. Se fierb până încep să se moaie. Se scot şi se scurg. Separat se rumenesc cepele tăiate mărunt, cu o lingură de untură, se adaugă făina şi se lasă să se rumenească. Se sting cu un păhărel de vin amestecat cu apă. Se mai adaugă sare, piper, foaie de dafin. Se lasă sosul să fiarbă o jumătate de oră. Când este bine fiert şi destul de scăzut, se strecoară în cratiţa în care au fost aşezate feliile scurse de ţelină, adăugând şi câteva ciuperci curăţite, tăiate mărunt şi înăbuşite o untură. Se potriveşte de sare. Se acoperă şi se fierbe înăbuşit circa 20 de minute. Se serveşte fierbinte.
Celery and mushrooms
4 celery, 2 onions, 200 g mushrooms, 1 tablespoon flour, 1 glass of wine, 2 tablespoons lard, salt, pepper, bay leaf.
Clean the celery roots deep enough so that nothing remains of the fibrous peel that covers them. Cut in half and each half into slices 1 cm thick. Bring to boil with cold water to cover them well. Place salt. Cook until beginning to soften. Remove and drain. Separately browned chopped onions with a tablespoon of lard, add flour and allow to brown. Go out with a glass of wine mixed with water. It adds salt, pepper, bay leaf. Allow sauce to boil half an hour. When well cooked and quite low, crawl into pot in which were placed drained celery slices, adding a few mushrooms cleaned, chopped and crushed a lard. Suitable salt. Cover and simmer about 20 minutes. Serve hot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu