6 dovlecei mijlocii, 500 g carne macră, 1 felie de pîine, 1 ceapă mică, 2 linguri orez, 1 linguriţă mărar tocat, sare. Pentru sos: 2 linguri untură, 1 ceapă mică, 1 linguriţă de făină, 4 roşii, sare.
Se pregăteşte tocătura ca pentru ardei. Se aleg dovlecei cât mai egali ca mărime, se rad de coajă, se taie în două şi se scobesc de miez. Se umplu cu tocătură. Se prăjesc apoi pe toate părţile în untură. Dacă rămâne tocătură, se fac mici perişoare, se prăjesc în untură şi se aşază în cratiţă, împreună cu dovleceii. Se face un sos cu o ceapă tăiată şi îngălbenită în untură, puţină făină şi apă. Se pun roşiile tăiate bucăţi. Se dau la cuptor să fiarbă înăbuşit. Când sunt gata, se adaugă smântâna sau se serveşte separat în sosieră. Poftă bună!
Stuffed courgettes
6 medium zucchini, 500 g lean meat, 1 slice bread, 1 small onion, 2 tablespoons rice, 1 teaspoon chopped dill, salt. For the sauce: 2 tablespoons lard, 1 small onion, 1 teaspoon of flour, 4 tomatoes, salt.
Prepare the stuffing for peppers. Courgettes are chosen as equal in size to laugh peel, cut in half and hollow core. Fill with stuffing. Then fry on all sides in fat. If you remain mince, are small balls, fry in lard and place in saucepan with zucchini. Make a sauce with onion and yellowed in lard, a little flour and water. Place tomatoes cut pieces. Give the oven to boil crushed. When ready, add cream or served separately sosieră. Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu