duminică, 28 august 2011

Calcan fiert



1,500 kg calcan, 21 apă, sare, 6 cartofi mijlocii, 50 g unt proaspăt.
De obicei calcanul nu se serveşte întreg. Când este de mărime potrivită, se curăţă înăuntru, se taie cu un foarfece mare coada şi înotătoarele de jur împrejur şi se spală bine în mai multe ape. Se face o tăietură în lung pe partea unde pielea este neagră, aproape de şira spinării, astfel încât la fiert peştele să fie pătruns la fel de căldură. Se aşază peştele în vasul special de fiert peşte cu partea albă în sus, cu apă rece şi puţină sare. Se pune la foc mare până începe să fiarbă. Se trage apoi pe marginea maşinii şi se lasă să fiarbă în clocote mici. Se încearcă cu un chibrit. Când lemnul intră uşor în partea cea mai groasă, peştele este fiert. Se curăţă de piele, se aşază pe farfurie şi se serveşte cu cartofi fierţi şi cu unt. Peştele tăiat din bucată se fierbe în acelaşi fel. Foarte gustos este ficatul de calcan. Se poate pregăti fiert sau prăjit, ca şi peştele. Poftă mare!

Turbot cooked
1.500 kg turbot, 21 water, salt, 6 medium potatoes, 50 g fresh butter.
Usually turbot is not served whole. When is the right size, clean inside, cut with scissors and large tail fins around and wash in several waters. Make a long cut on the side where the skin is black, close to the spine so that the cooked fish to be entered as heat. Place fish in dish especially fish cooked with white side up, with cold water and a little salt. It offers high heat until beginning to boil. Pull on the machine and then allow to boil in small boiled. It tries a match. When wood neatly into the thickest part, the fish is cooked. Clean skin is placed on the plate and serve with boiled potatoes and butter. Cut from piece cook fish in the same way. Turbot liver is very tasty. It can be cooked or prepared, and fish. Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog