vineri, 24 iunie 2011

Ciorbă de fasole verde


Ingrediente:
1kg fasole verde,păstăi (ca să verificați dacă-i proaspătă rupeți păstaia, trebuie să se rupă instantaneu crud)
2 cepe albe mari
3 morcovi
3 pătrânjei rădăcină
300gr. pastă de roșii
50ml. ulei floarea sorelui
50gr.făină albă
1 legătură țelină-frunze
1 legătură pătrunjel-verde
Mod de preparare:
Spălăm cu multă apă toate legumele. Curățăm fasolea de capete și o rupem cu mâna în bucăți potrivite (2-3 buc. de păstaie). Tocăm mărunt morcovii și pătrânjelul. Punem totul într-o oală mai mărișoara la foc. Radem cepele pe razitoare în ciorbă ( din motiv de copii mofturoși care fac nazuri )! Lăsăm să fiarbă bine, din când în când mai adunăm spuma formată cu spumiera. Când legumele sunt bine fierte adăugăm pasta de roșii ori bulionul și lăsăm să mai clocotească ciorba 5-7 minute. Tragem oala deoparte și luăm plăcintarul... turnăm uleiuil și-l lăsăm să se încingă, punem făina albă și o amestecăm să se îmbine uniform cu uleiul. Când amestecul devine auriu-roșiatic luăm cu polonicul din oală ciorbă și turnăm peste răntaș. Atenție să nu vă stropiți! Amestecăm bine, bine și apoi turnăm în oală. Punem iar oala la foc și o lăsăm din nou să dea 2-3 clocote , aprox. 5 minute! Tăiem mărunt țelina frunze și pătrânjelul verde și-l aruncăm în ciorbă! Gata! vă mai trebuie un ardei iute și poftă mare!

Green bean soup 
Ingredients: 
1kg green beans, shelled (to check if I break fresh pods, raw snapshot must be broken) 
2 large white onions 
3 carrots 
3 parsley root 
300gr. tomato paste 
50ml. sunflower oil Sorel 
White 50gr.făină 
1 bunch celery, leaves 
1 bunch parsley-green 
Preparation: 
Wash with water all the vegetables. Clean beans and break heads with the right hand pieces (2-3 pieces. The pods). Cut the chopped carrots and the parsely. We put everything in a pot in May midle piece  fire. Onions in the soup  on the grater laugh (for reasons that make mischief fussy children)! Let boil well, from time to time collect foam formed with slotted spoon. When vegetables are well cooked add tomato paste or broth and let boil soup 5-7 minutes longer. Pull back and take pot       on the pan... pour oil and leave him to run, put white flour and mix to combine evenly with oil. When the mixture becomes golden-reddish take the pot with soup ladle and poured the mix on the pan. Careful not to splash! Mix well, then pour in the pot well. And put pot on fire and leave it again to make 2-3 hot, approx. 5 minutes! Finely cut celery leaves and green  parsley and throw him in the soup! Ready! You need a hot pepper and relish great! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog