sâmbătă, 21 mai 2011

Meniu ardelenesc


Ciorba de ciuperci
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
0,5 kg ciuperci , 4 l zeama de carne (supă) , 2-3 morcovi , 1 ţelină , 1 roşie , 1 ardei gras,1ceapă, 1 gălbenuş , smântâna, 2 cuburi Maggi, frunze de leuştean şi de pătrunjel verde,
oţet, piper,6 caţei de usturoi.
Mod de preparare:
Legumele (mai puţin ciupercile) se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă ciupercile spălate ,zeamă de carne ,Maggi , piper şi frunzele de leuştean.Se lasă să fiarbă bine iar la sfârşit se pune mujdeiul, se lasă să fiarbă vreo două clocote şi  adaugăm gălbenuşul amestecat cu smântână şi un polonic de ciorbă fierbinte. Se potriveşte gustul iar la servire se pune pătrunjelul tăiat. Se serveşte cu ardei iute. Poftă bună!


Papricaş ardelenesc de pui
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
un pui, o legătură pătrunjel, o ceapă, boia, piper, sare, 250 g. smântână, o lingură făină
Mod de preparare:
Se pune ceapa la prăjit, de preferinţă în untură de porc (o lingură). Când devine albicioasă, se adaugă boia şi jumătate de legătură din pătrunjelul spălat şi tăiat. Se pune puiul, tranşat bucăţi şi spălat, se lasă să se înăbuşe sub capac aproximativ 20 min. Se toarnă apă fierbinte peste carne, cât să o acopere, se săreaza şi pipărează. Când e fiartă carnea, se face un sos din faină cu apă, şi se toarnă peste carne, se dau doua-trei clocote. Înainte de a se lua de pe foc, se toarna smântâna frecată cu restul de pătrunjel, amestecându-se uşor.Se serveşte cu mămăliguţă caldă . Poftă mare!

Mushroom Soup
Preparation time: 1 hour
Ingredients: 0.5 kg mushrooms, 4 l meat broth (soup), 2-3 carrots, 1 celery, 1 red, 1 green pepper,1ceapă, 1 egg, cream, 2 Maggi cubes, parsley and lovage leaves green
vinegar, pepper, 6 cloves of garlic.
Preparation:
Vegetables (except mushrooms) and finely chop the călesc oil. Add the washed mushrooms, meat sauce, Maggi, pepper and allow to boil leuştean.Se leaves well and put garlic in the end, leave to boil for a couple of hot and add the yolk mixed with cream and a ladle of hot broth. It suits the taste and the service is put chopped parsley. Serve with hot pepper. Enjoy your meal!


Transylvanian Paprika Chicken
Preparation time: 45 min
Ingredients: a chicken, a link parsley, an onion, paprika, pepper, salt, 250 g sour cream, one tablespoon flour
Preparation:
Place fried onions, preferably in lard (one tablespoon). When it becomes white, add paprika and half the parsley, washed and cut connection. Place chicken pieces cut and washed, allow to suppress under the cover about 20 min. Pour boiling water over the meat, how to cover, salt and pipărează. When meat is cooked, a sauce is made from flour with water and pour over the meat, give two or three boiling. Before you take off the heat, pour the cream rubbed with remaining parsley, stirring uşor.Se served with warm polenta. Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog