duminică, 8 mai 2011

Găină ca-n Macedonia:


Ingrediente: 1 gãinã, 1 cãpãţânã usturoi,1 lingurã unturã (untdelemn), 400 g brânzã (ori caşcaval), 200 g şuncã afumatã, 4 ouã, 200 ml lapte acru (iaurt), piper, cimbru, busuioc, dupã gust, 1 linguriţã sare (dacã n-au destulã sare brânza şi şunca)
Mod de preparare:
Gãina se fierbe, împreunã cu mãruntaiele. Toacãm pastã usturoiul.După ce găina a fiert bine se dezoseazã carnea, se toacã totul bucãţi mici cu cuţitul. Ungem o tavã cu grãsime şi se aşazã jumãtate din carne în ea, presarãm cu usturoi, piper, cimbru, busuioc. Se acoperã bine cu straturi de brânzã rasã, bucãţele de şuncã şi iar brânzã rasã, apoi carnea care a rãmas .Se presarã iar usturoi,piper, cimbru, busuioc. Se bat ouãle cu laptele şi se toarnã peste carne care va sta în cuptor cam o oră , la foc mic. Merge bine cu un vin demisec , un Pinot Gris! Poftă bună!

Hen as in Macedonia
Ingredients: 1 chicken, 1 head garlic, 1 tablespoon lard (oil), 400 g cheese (or cheese), 200 g smoked bacon, 4 eggs, 200 ml sour milk (yogurt), pepper, thyme, basil, to taste, 1 teaspoon salt (if they have enough salt, cheese and ham)
Preparation:
Boil chicken, along with giblets. Chops usturoiul.După paste the boned chicken meat is well cooked, chop everything small pieces with a knife. Brush a pan with half the fat and place meat in it, sprinkle with garlic, pepper, thyme, basil. Cover well with layers of grated cheese, and bacon bits and grated cheese, and meat that remained. Sprinkle garlic and pepper, thyme, basil. Beat eggs with milk and pour over the meat will sit in the oven for about an hour at low heat. Goes well with semi-dry wine, a Pinot Gris! Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog