Ingrediente:
600-800 g melci, 250g vin alb, 3 linguri de făina albă, 2 cepe, 150g arpagic, 200 g unt, câteva fire de tarhon şi o legătură de pătrunjel verde.
Mod de preparare:
La inceput se prepara sosul de vin, într-o cratiţă în care se amestecă untul cu ceapa tocată mărunt,arpagicul opărit cu apă fiartă, patrunjelul şi tarhonul marunţit, totul amestecat încet să se rumenească. Se adaugă treptat făina albă şi se amestecă în continuare, până când făina capătă o culoare galbena-maronie (ca la rântaş). În acest moment se adaugă vinul şi se lasă la foc încet 10-15 minute. Melcii se fierb în cochilie timp de 25-30 minute, după care se clătesc în mai multe ape în care se pune şi puţin oţet. Dupa ce strecurăm melcii, îi lăsăm câteva minute să se zvânte, iar după îi aşezăm pe gratar cu deschiderea cochiliei în sus până devin rumeni. Apoi se scot din cochilie separat pe farfurie. Se servesc calzi, garnisiţi cu sosul de vin şi cu un vin bun alaturi. Poftă bună!
Snails roasted in wine sauce
Ingredients:
600-800 g snail, 250g white wine, 3 tablespoons flour, 2 onions, chives 150g, 200g butter, tarragon and a few yarns about the parsley.
Preparation:
At first the wine sauce is cooked in a saucepan mix the butter with chopped onions, chives scalded with boiling water, chopped parsley and tarragon, all mixed slowly to brown. Gradually add white flour and continue mixing until the flour takes on a brownish-yellow (as in rântaş). At this point add the wine and allow to heat gently for 10-15 minutes. The snails are cooked in the shell for 25-30 minutes, then rinse in several waters that add a little vinegar. After sneak snails, they leave a few minutes to paste, and after we put them on the grill with the shell opening up until they are crisp. Then out of the shell plate separately. Serve warm, garnished with a sauce of wine and good wine together. Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu