Ingrediente:
Pentru tocatura: 1 felie de pâine uscată, 2 cepe, 2 caţei de usturoi, 1 kg de peşte, 1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 gr. brânză telemea,
grăsime pentru uns forma. Ca adaos de legume: 2 vinete, 1 căţel de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 1 kg de roşii. Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.), sucul şi coaja de la 1/2 lămâie, 1 legătură de mentă.
Mod de preparare:
Se filetează peştele şi se extrag oasele. Carnea peştelui se toacă mărunt. Se înmoaie pâinea în apă. Ceapa si usturoiul se curaţă şi se toacă marunt. Se amestecă carnea tocata, oul, pătrunjelul tocat şi pâinea bine stoarsă. Se condimentează bine de tot. Se formează o chiftea lungă şi plată, pe care se pun una lângă alta bucăţi de brânză tăiate egal, care apoi se acoperă cu marginile chiftelei, astfel încât să fie plasată la mijloc umplutura. Se dă o formă alungită tocăturii (ca un peşte), care se pune într-o tavă unsă cu untdelemn. Se bagă la cuptor şi se lasă pâna se rumeneşte. Pentru adaosul de legume: Se spală vinetele, apoi se taie în bucăţi potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucăţele. La o jumatate de oră după ce rulada a fost băgată în cuptor, se pun lângă ea vinetele şi usturoiul. Se sărează, se piperează din nou şi se stropesc cu ulei. Roşiile se opăresc şi se curăţă de pieliţe. Se taie în felii şi se pun lângă ruladă în tavă, după alte 20 de minute. Se amestecă ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocată. Se sărează, se piperează. Rulada se serveşte la masă cu garnitură de legume coapte alaturi, şi deasupra cu sosul de iaurt pregătit. Poftă mare!
Fish roulade with yogurt sauce
Ingredients:
To chop: a slice of dry bread, 2 onions, 2 cloves garlic, 1 kg of fish, 1 egg, 1 bunch parsley, salt, pepper, 2 teaspoons cumin, 200 gr. cheese,
anointed as fat. As the addition of vegetables: 2 eggplants, 1 clove garlic, 4 tablespoons
oil, 1 kg of tomatoes. For the yogurt sauce: 1 cup of yogurt (500 gr.) juice and zest from 1 / 2 lemon, 1 bunch of mint.
Preparation:
It filetează fish and bones are removed. Finely chop fish meat. Soak bread in water. Onions and garlic are cleaned and finely chopped. Mix ground meat, egg, chopped parsley and the bread well wrung. Season really well. It forms a long, flat patty, which are put side by side equal cut pieces of cheese, then cover the edges of the balls, so that filling is placed in the middle. It gives an oblong tocăturii (a fish) that was placed in a tray greased with oil. Put in the oven and leave until golden brown. For the addition of vegetables: Wash the eggplants, then cut into pieces. Peel garlic and cut into small pieces. In half an hour after roll has been thrust into the oven, place it next to eggplant and garlic. Add salt, pepper and drizzle again with oil. Tomatoes are cooked and cleaned skin. Cut into slices and place it next to roll in the tray, after another 20 minutes. Mix ingredients chopped mint yogurt sauce. Add salt, pepper. The cake is served at table topping baked with vegetables and topped with yogurt sauce prepared. Enjoy great!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu