Ingrediente:
6 roşii cărnoase, 2 cepe, 2 dovlecei (400 gr.), 1 vânătă, 1 ardei capia roşu, 2 caţei de usturoi, 3 linguri de untdelemn, 1 foaie de dafin, 1 legătură de pătrunjel-pentru ghiveci; 2 buc. peşte afumat (orice specie);orez alb o cană!
Mod de preparare:
Mai întâi se spală orezul şi se pune la fiert (adăugăm puţin ulei ptr. a nu se lipi orezul). Se clăteşe orezul cu apă rece şi-l lăsăm deoparte.
Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe, se taie în două, li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi. Se curăţă cepele, se taie în două, apoi în inele subţiri. Se spală dovleceii şi vânăta, li se taie codiţele, apoi se taie în bucăţi (dovleceii să fie fragezi). Se spală ardeiul, se taie în două,se curăţă de seminţe şi de nervuri, apoi se taie bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă mărunt. Se pune untdelemnul să se-nfierbânte. Mai întai se călesc vinetele, se adaugă apoi ardeii, dovleceii, ceapa şi usturoiul, şi se lasa şi ele să se pătrundă. Se adaugă roşiile şi foaia de dafin. Se lasă la fiert 40 de minute. Se săreaza şi se piperează ghiveciul. Tăiem cubuleţe peştele afumat. Pe o farfurie aşezăm orez,ghiveci şi peştele tăiat cubuleţe! Se adaugă la urma pătrunjelul tocat mărunt şi puţin ardei iute! Poftă bună!
Pot of rice and smoked fish:
Ingredients:
6 tomatoes fleshy, 2 onions, 2 zucchini (400 gr.) 1 eggplant, 1 red pimiento peppers, 2 cloves garlic, 3 tablespoons oil, 1 bay leaf, 1 bunch parsley, for pot, 2 pcs. smoked fish (any species), one cup white rice!
Preparation:
First wash the rice and boil (add a little oil ptr. The rice does not stick). It clăteşe rice with cold water and leave it aside.
Tomatoes are cooked, clean the skin, cut in half, remove seeds were then cut into pieces. Peel onions, cut in half, then into thin rings. Wash zucchini and eggplant, cut stalks are then cut into pieces (zucchini is tender). Wash peppers, cut in half clean the seeds and ribs, then cut pieces. Peel the cloves and finely chop. Place oil to-nfierbânte. First is călesc eggplant, then add peppers, zucchini, onion and garlic, and also leave to enter. Add tomatoes and sheet bay. Allow to boil for 40 minutes. Salt and pepper pot. Cut smoked fish cubes. On a plate lay out rice and fish stew cubes cut! Add the chopped parsley and a little after chilli! Enjoy your meal!
6 roşii cărnoase, 2 cepe, 2 dovlecei (400 gr.), 1 vânătă, 1 ardei capia roşu, 2 caţei de usturoi, 3 linguri de untdelemn, 1 foaie de dafin, 1 legătură de pătrunjel-pentru ghiveci; 2 buc. peşte afumat (orice specie);orez alb o cană!
Mod de preparare:
Mai întâi se spală orezul şi se pune la fiert (adăugăm puţin ulei ptr. a nu se lipi orezul). Se clăteşe orezul cu apă rece şi-l lăsăm deoparte.
Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe, se taie în două, li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi. Se curăţă cepele, se taie în două, apoi în inele subţiri. Se spală dovleceii şi vânăta, li se taie codiţele, apoi se taie în bucăţi (dovleceii să fie fragezi). Se spală ardeiul, se taie în două,se curăţă de seminţe şi de nervuri, apoi se taie bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă mărunt. Se pune untdelemnul să se-nfierbânte. Mai întai se călesc vinetele, se adaugă apoi ardeii, dovleceii, ceapa şi usturoiul, şi se lasa şi ele să se pătrundă. Se adaugă roşiile şi foaia de dafin. Se lasă la fiert 40 de minute. Se săreaza şi se piperează ghiveciul. Tăiem cubuleţe peştele afumat. Pe o farfurie aşezăm orez,ghiveci şi peştele tăiat cubuleţe! Se adaugă la urma pătrunjelul tocat mărunt şi puţin ardei iute! Poftă bună!
Pot of rice and smoked fish:
Ingredients:
6 tomatoes fleshy, 2 onions, 2 zucchini (400 gr.) 1 eggplant, 1 red pimiento peppers, 2 cloves garlic, 3 tablespoons oil, 1 bay leaf, 1 bunch parsley, for pot, 2 pcs. smoked fish (any species), one cup white rice!
Preparation:
First wash the rice and boil (add a little oil ptr. The rice does not stick). It clăteşe rice with cold water and leave it aside.
Tomatoes are cooked, clean the skin, cut in half, remove seeds were then cut into pieces. Peel onions, cut in half, then into thin rings. Wash zucchini and eggplant, cut stalks are then cut into pieces (zucchini is tender). Wash peppers, cut in half clean the seeds and ribs, then cut pieces. Peel the cloves and finely chop. Place oil to-nfierbânte. First is călesc eggplant, then add peppers, zucchini, onion and garlic, and also leave to enter. Add tomatoes and sheet bay. Allow to boil for 40 minutes. Salt and pepper pot. Cut smoked fish cubes. On a plate lay out rice and fish stew cubes cut! Add the chopped parsley and a little after chilli! Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu