Ingrediente ptr. 5 porţii
filé de şalãu 700 g, fãinã 100 g,unt 75 g, vin alb 50 ml, ouã 2 gãlbenuşuri, ceapã 50 g, lapte 400 g, lãmâie 50 g, ciuperci proaspete 250g, roşii 1buc., 1buc. salată verde
sare şi piper boabe dupã gust
Mod de preparare:
Fileul de şalãu se spalã şi se porţioneazã în bucăţi aprox. egale. Ceapa se curãţã, se spalã, se taie
mãrunt. Ciupercile proaspete se spalã şi se taie lame. Caşcavalul se curãţã de coajã şi se rade. Ouãle se sparg şi se separã gãlbenuşurile de albuşuri. Laptele se
fierbe. Lãmâia se spalã, se taie rondele.. Fileurile de şalãu se fierb în apã rece, boabe de piper şi vin. Ciupercile se călesc în 25 g unt împreunã cu ceapa. Separat, se preparã un sos din 50 g unt topit şi fãinã dizolvatã în 200 ml lapte rece. Cantitatea de lapte rãmasã se fierbe cca 10 minute. Se rãceşte, se adaugã gãlbenuşurile, sare, ciuperci şi se toarnã peste bucãţile de peşte aşezate în tavă. Deasupra se presarã caşcavalul ras şi se introduc la cuptor pentru cca. 10-12 minute. Se serveşte cald, cu rondele de lãmâie şi roşii,salată verde (tăiată fâşii subţiri şi garniturã de cartofi natur. Poftă bună!
Perch fillet with mushrooms
Ingredients ptr. 5 servings
Pike perch fillet 700g, 100g flour, 75 g butter, 50 ml white wine, 2 egg yolks, 50 g onion, 400 g milk, 50 g lemon, fresh mushrooms 250g red, 1pc., 1pc. lettuce
grain of salt and pepper to taste
Preparation:
Rinse and fillet of pike perch is portioned into pieces approx. equal. Onions are cleaned, washed, cut small. Wash fresh mushrooms and cut blades. Cheese Peel and laughs. Break eggs and separate yolks from whites. Milk boil. Wash the lemon, cut into slivers .. Perch fillets are cooked in cold water, peppercorns and wine. Călesc mushrooms 25 g butter together with onion. Separately, prepare a sauce of melted butter and flour 50 g dissolved in 200 ml cold milk. The amount of milk boil about 10 minutes remaining. Cool, Add the egg yolks, salt, mushrooms and pour over pieces of fish placed in the tray. Sprinkle grated cheese and place in oven for approx. 10-12 minutes. Serve hot with lemon slices and tomato, lettuce (cut thin strips and boiled potatoes. Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu