Ingrediente ptr. 5 porţii:
filé de morun 700 g, maionezã 100 g, aspic 250 g, salatã à la russe 750 g,morcovi 25 g, ceapã 25 g, gogoşari roşii 25 g, pãtrunjel rãdãcinã 25 g, pãstârnac rãdãcinã 25 g, ţelinã rãdãcinã 25 g,foi de dafin, piper boabe şi sare dupã gust
Mod de preparare:
Fileul de morun (sau nisetru) se spalã. Ceapa, pãtrunjelul rãdãcinã, pãstârnacul rãdãcinã, morcovii şi ţelina rãdãcinã, se curãţã, se spalã, se taie felii. Aspicul (125g) se topeşte şi se amestecã cu maioneza. Restul de aspic se taie mãrunt. Gogoşarii se spalã şi se taie în diferite forme. Morcovii, pãtrunjelul rãdãcinã, pãstârnacul, ceapa, ţelina, piperul boabe, foile de dafin şi sarea se fierb în apã clocotitã. Se adaugã fileul de morun şi se continuã fierberea 10 minute. Fileul fiert se rãceşte, se taie felii. Salata à la russe se monteazã pe platou; deasupra se aşeazã bucãţele de peşte şi se toarnã compoziţia de mâncare cu aspic. Se serveşte rece, cu decor de gogoşari roşii, legume fierte în diferite forme şi bucãţi de aspic.
PS1. Aspicul se prepară din zeamã de carne şi oase, foarte concentratã, la care adăugăm şi gelatină . Se fierbe împreună această combinaţie apoi lăsam să se închege la rece.
PS2. Salata a la russe ptr. 5 porţii:
Cartofi 900g, morcovi 150 g,mazãre conservã 200 g, muştar 35 g,maionezã 250 g, pãtrunjel verde1 legãturã, sare şi piper dupã gust. Cartofii se spalã, se fierb, se curãţã de coajã şi se taie cuburi mici. Morcovii se curãţã, se spalã, se fierb în apã cu sare şi se taie cuburi mici. Mazãrea se scurge de lichid şi se trece prin jet de apã rece. Pãtrunjelul verde se curãţã şi se spalã, se toacã mãrunt. Cartofii se amestecã cu morcovii, mazãrea, muştarul, pãtrunjelul verde tocat mãrunt, 150 g maionezã, sarea şi piperul.
Cod fillets with salad and jelly la russe
Ingredients ptr. 5 servings:
700g cod fillet, mayonnaise 100 g, 250 g jelly, salad à la russe 750 g, 25 g carrot, 25 g onion, green peppers tomatoes 25 g, 25 g parsley root, parsnip root 25 g, 25 g celery root, bay leaf, peppercorns and salt to taste.
Preparation:
Cod fillets (or sturgeon) wash. Onion, parsley root,
root parsnips, carrots and celery root, clean, wash, cut into slices. Jelly (125g) melted and mixed with mayonnaise. Finely chop remaining jelly. Gogoşarii wash and cut into different shapes. Carrots, parsley root, parsnips, onion, celery, peppercorns, bay leaf and salt in boiling water boil. Add cod fillets and continue cooking 10 minutes. Cool boiled fillet, cut into slices. Salad à la Russe is mounted on the plate, place the pieces of fish over and pour the jelly composition of food.
Serve chilled with homemade tomato red peppers, vegetables cooked in different shapes and pieces of jelly.
PS1. Jelly juice is prepared from meat and bones, very concentrated, to which we add the gelatin. Boil this mixture and then let her together congeal when cold.
PS2. Salad a la russe ptr .- 5 servings:
900g potatoes, carrots, 150 g, 200 g pea preserves, mustard, 35 g 250 g mayonnaise, parsley verde1 link, salt and pepper to taste Wash potatoes, boil, Peel and cut small cubes. Carrots are clean, wash, boil in water with salt and cut small cubes. Peas and liquid flows through the cold water. Parsley clean and wash, chop them finely. Mix potatoes with carrots, peas, mustard, chopped parsley, 150 g mayonnaise, salt and pepper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu