duminică, 13 martie 2011

Crap cu sos de vin roşu




Ingrediente ptr.­ 5 porţii
Un crap fãrã cap ­ 700-800 g, vin roşu ­ 200 ml, ceapã ­ 100 g,morcovi 100 g, fãinã 50 g, arpagic 200 g,spanac verde 100g, pãtrunjel verde ­ 1 legãturã, pastã de tomate ­ 50 g ciuperci proaspete sau conservã ­ 300 g sare şi piper dupã gust.


Mod de preparare:
Crapul se curãţã, se spalã, se porţioneazã în 5 bucãţi şi se sãreazã. Ceapa se curãţã, se spalã şi se taie mãrunt. Arpagicul se opãreşte şi se curãţã. Ciupercile proaspete, se spalã, se taie cuburi (cele din conservă se spalã, se scurg de lichid şi se taie). Pãtrunjelul se spalã şi se taie mãrunt. Roşiile proaspete se spalã, se opãresc, se decojesc şi se taie sferturi. Se unge cu ulei o tavã pe care se aşeazã bucãţile de peşte; deasupra se presarã ulei şi se introduce la cuptor cca 10 minute. Se scurge uleiul rãmas în alt vas în care se înãbuşã ceapã, arpagic, morcovi şi se adaugã piper dupã gust. Separat, ciupercile se înãbuşã în unt. Legumele înãbuşite se amestecã cu vin roşu şi spanacul verde ( tăiat fin) împreună cu pãtrunjelul verde. Peste legume se aşeazã bucãţile de peşte cu roşii deasupra. Se serveşte cald . Poftă bună!


Carp in red wine sauce 
Ptr .- 5 servings Ingredients 
A headless crap 700-800 g, 200 ml red wine, onion 100 g carrots 100 g flour 50 g, 200 g shallots, 100g fresh spinach, 1 bunch fresh parsley, tomato paste 50g fresh or canned mushrooms 300 g salt and pepper to taste. 


Preparation: 
The carp is clean, rinse, is portioned into five pieces and salt. Onions are clean, wash and chop finely. Chives to scald and clean. Fresh mushrooms, wash, cut cubes (rinse canned ones, drain the liquid and cut). Wash and chop the parsley finely. Fresh tomatoes are washed, boiled, peel and cut quarters. Brush with oil which sits a tray of fish pieces, sprinkle over the oil and place in oven about 10 minutes. Drain the remaining oil in another pot to smother the onion, shallots, carrots and add pepper to taste. Separately, mushrooms smothered in butter. Crushed vegetables mix with red wine and green spinach (finely chopped) with parsley. Place over vegetables with tomato pieces of fish on top. Serve warm. Enjoy your meal! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog