miercuri, 16 martie 2011

Crap ca-n Ungaria


Ingrediente ptr. 5 porţii
Un crap fãrã cap 800 g, ceapã 50 g,pastã de tomate 50 g, ardei gras 50g, smântânã 100 g, ulei 100 ml, boia de ardei iute 1g, cartofi 700 g
pãtrunjel verde 1 legãturã, costiţã afumată 100 g, roşii proaspete 200 g , cimbru, sare şi piper dupã gust.


Mod de preparare:
Peştele se curãţã şi se porţioneazã, se spalã şi se sãreazã. Cartofii, ceapa şi ardeiul gras, se curãţã, se spalã şi se taie felii subţiri. Roşiile se  se opãresc, se decojesc şi se taie mãrunt. Costiţa se taie fâşii subţiri. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml de apã. Peştele uns cu 50 ml ulei se aşeazã în tavã şi se introduce la cuptor cca 8 minute. Ceapa, cartofii şi ardeii se înãbuşã în 50 ml ulei cu 50 ml apã. Se adaugã pastã de tomate, cimbru, costiţã, boia, smântânã, sare, piper şi cca 250 ml apã. Legumele se aşeazã apoi într-­o tavã, peste care se vor pune bucãţile de peşte şi jumãtãţi de roşii deasupra; se introduce la cuptor încă aproximativ 60 de minute.Se serveşte cald, şi ornăm cu pãtrunjel verde deasupra, eventual şi felioare de lămâie. Poftă mare!


Crap like in Hungary
Ingredients ptr. 5 servings
A headless carp 800 g, 50 g onion, 50 g tomato paste, pepper 50g, 100 g cream, 100 ml oil, paprika 1 g, 700 g potato
1 bunch fresh parsley, smoked bacon 100 g, 200 g fresh tomatoes, thyme, salt and pepper to taste.


Preparation:
Fish are cleaned and portioned, washed and salted. Potatoes, onion and green pepper, peel, wash and cut into thin slices. The tomatoes are cooked, peel and chop finely. Bacon cut thin strips. Tomato paste diluted in 100 ml of water. 50 ml fish anointed with oil sits in the tray and place in oven about 8 minutes. Onions, potatoes and peppers are smothered in 50 ml oil 50 ml water. Add tomato paste, thyme, bacon, paprika, cream, salt, pepper and about 250 ml water. In a tray and then place the vegetables over which will make pieces of fish and tomato halves on top, is inserted in the oven about 60 minute.Se still serves hot and ornăm with parsley on top, possibly slice of lemon. Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog