joi, 24 martie 2011

Conopidă gratinată cu peşte afumat şi ciuperci


Ingrediente ptr. ­ 5 porţii
ciuperci proaspete 300g, conopidã 1,250 kg, peşte afumat 300g, margarinã 120 g, fãinã 100 g, lapte 200 ml, ouã 2 bucãţi, caşcaval 50 g,2 cuburi Maggi de ciuperci sare şi piper dupã gust.


Mod de preparare:
Conopida se curãţã de cotoare şi frunze, se spalã şi se ţine în apã rece cu sare (aprox.45-60 min.), dupã care se fierbe.Caşcavalul se curãţã de coajã şi se rade. Ciupercile proaspete se curãţã, se spalã şi se taie lame. În 50 g margarinã se adaugã fãinã dizolvatã în lapte, cuburile Maggi şi se fierbe, amestecându-se continuu pânã se îngroaşã. Luăm apoi vasul de pe foc şi adaugãm ouãle pe care le amestecăm până la dizolvarea lor în compoziţie. Ciupercile se înãbuşã în 50 g margarinã, se adaugã sosul mai sus preparat, conopidã,piper şi se amestecã. Compoziţia obţinutã se aşeazã în tava unsã cu margarinã, adăugăm şi peştele afumat proporţional cu suprafaţa tăvii iar peste toată această “montură” presarãm caşcaval ras.Introducem la cuptorul preîncălzit totul pentru gratinare. Se serveşte cu poftă cu un vin alb sec! Să vă fie de bine!


Cauliflower au gratin with smoked fish and mushrooms


Ingredients ptr. - 5 servings
300g fresh mushrooms, cauliflower 1.250 kg, 300g smoked fish, margarine 120 g, 100 g flour, 200 ml milk, eggs, 2 pieces, 50 g cheese, 2 cubes Maggi mushroom salt and pepper to taste.
Preparation:
Cauliflower tabs are clean and leaves, wash and keep in cold water with salt (aprox.45-60 min.), after which fierbe.Caşcavalul Peel and laughs. Clean fresh mushrooms, wash and cut blades. In 50 g margarine, add flour dissolved in milk, Maggi cubes and cook, stirring constantly until thickened. We take the bowl off the heat then add the eggs and stir until it dissolves in the composition. 50 g mushrooms smothered in margarine, add the above prepared sauce, cauliflower, pepper and mix. The composition obtained is placed in greased with margarine, add the smoked fish in proportion to the tray surface and over all this "mount" pressure ras.Introducem cheese gratin everything preheated oven. Serve with the relish with a dry white wine! You should be good!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog