Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
1 caracatita (2-3 kg), 1 cana otet, citeva fire de telina, 2 morcovi, 1 ceapa, 10 boabe de piper,sare, 1legătură patrunjel
Pentru sos: 1/2 cana ulei masline, 1/4 cana oţet, 10 boabe piper, puţină sare
Mod de preparare:
Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cât să o acopere. Se adauga otetul, se pune capacul si se fierbe pe foc tare. Cind incepe sa fiarba, se încetineste focul si se fierbe timp de aprox. o jumate de ora. Cind a fiert, se scurge, se clăteşte cu apa rece din belsug şi se pune din nou în apă curată la fiert cu ţelina, morcovii, ceapă,boabele de piper şi sare. Se acopera cu capacul si din nou la fiert timp de 1 oră.Serviţi pe platou cu garnitură de ardei roşii şi frunze de patrunjel, tăiată in bucăţele şi cu sos deasupra. Poftă mare!
Octopus with vinegar
Preparation time: 1 hour
Ingredients: An octopus (2-3 kg), 1 cup vinegar, a few threads of celery, 2 carrots, 1 onion, 10 peppercorns, salt, parsley
For the sauce: 1 / 2 cup olive oil, 1 / 4 cup vinegar 10 whole peppercorns, a pinch of salt
Preparation:
Use frozen octopus. Wash well and put the octopus into the pot with water enough to cover it. Add the vinegar, the lid and simmer on the fire hard. When it starts to boil, slows down heat and simmer for approx. a half-hour. When boiled, drain, rinse with cold water and put plenty of clean water back in to boil with celery, carrots, onion, peppercorns and salt. Cover with lid and boil again for a platter with garnish oră.Serviţi on red pepper and parsley leaves, cut into pieces with sauce on top. Enjoy great!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu