luni, 28 februarie 2011

Supă cu lapte de cocos şi peşte


Timp de preparare: 15 min


Ingrediente:
800 ml lapte de cocos, 450 ml supă de pui, 400 g peşte dezosat, 200 g ciuperci proaspete, 3 tulpini de lemongrass, 1 bucată ghimbir 5 cm, 100 g porumb conservă, 4 linguri zeamă de lămâie, 3 linguri sos peăte (fish sauce), 2 ardei iuţi, piper


Mod de preparare:
Se amestecă supa de pui cu laptele de cocos, se lasă să dea în clocot, apoi se face focul  mic. Se curăţă lemongrassul şi ghimbirul. Lemongrassul se zdrobeşte puţin, ghimbirul se taie felii. Se pun în supă. Se fierb la foc potolit 10 min. Se strecoară supa. Între timp se curăţă şi se taie ciupercile felii. Fileurile de peşte se taie fâşii, porumbul se taie în două bucăţi. Se pun în supa strecurată şi se mai lasa la fiert 10 min pâna sunt gata. Se adaugă sosul de peşte şi se mai fierbe 1 min. Luăm de pe foc supa şi pune-m zeamă de lămâie. Se serveşte fierbinte şi dacă avem adăugăm frunze (două-trei) de lămâi pe care le rupem cu mâna in bucăţele mici. Poftă bună!


Soup with coconut milk and fish
Preparation time: 15 min


Ingredients:
800 ml coconut milk 450 ml chicken soup, boneless fish 400 g, 200 g fresh mushrooms, 3 stalks lemongrass, a 5 cm piece ginger, 100 g canned corn, 4 tablespoons lemon juice, 3 tablespoons sauce Peat (fish sauce), 2 chillies, pepper


Preparation:
Stir in chicken broth with coconut milk, allow to a boil, then lower the heat. Clean the lemongrass and ginger. Lemongrass crush little slice ginger. Place in broth. Boil 10 min fire subsided. Strain the soup. Meanwhile mushrooms clean and cut into slices. Cut fish fillets strips, corn cut into two pieces. Place the sieved soup and let boil for 10 minutes until they are ready. Add fish sauce and simmer 1 minute longer. We take the heat soup and I put lemon juice. Serve hot and if we add the leaves (two-three) lemon break it into small pieces by hand. Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog