duminică, 20 februarie 2011

Placintă macedoneană cu brânză şi păstrăv afumat

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente:
un pachet de foi de plăcintă, 500 gr. iaurt, 500 gr. brânză de burduf iute, 500 gr. telemea sărată, 6 ouă, ulei pentru uns tava , 200 gr. piure de spanac şi 3 legături de mărar fin tocat

Mod de preparare:
Se amestecă bine cele două tipuri de brânză, ouăle şi verdeţurile. Se unge tava cu ulei, apoi se începe aşezarea foilor în tavă. Între fiecare două-trei foi se toarnă iaurt, iar între fiecare 5-6 foi se toarnă amestecul de brinză şi ou. Când se termină foile şi brânza, se adaugă restul de iaurt pe deasupra. Apoi se introduce tava la cuptorul bine incins şi se lasă până când foile de deasupra devin aurii. Foile trebuie să rămână lipite una de alta, nu să fie arse, întreaga compoziţie fiind onctuoasă, moale, ca de budincă.
Păstravul afumat se unge cu ulei de masline şi se aşează pe grătar, se ţine doar până apar dungile grătarului "imprimate" pe peşte! Se serveşte caldă, cu sos tzatziki. Simplu şi bun! Poftă bună!


Macedonian Cheese Pie
and smoked trout
Preparation time: 30 min

Ingredients:
a package of sheets of pie, 500 gr. yogurt, 500 grs. Bellows chili cheese, 500 gr. salty cheese, six eggs, oil oiled tray, 200 gr. 3 pureed spinach and finely chopped dill

Preparation:
Thoroughly mix the two types of cheese, eggs and herbs. Grease pan with oil, then begin placing sheets in the tray. Between every two or three sheets pour yogurt, and between every 5-6 sheets of cheese and pour egg mixture. When completed the sheets and cheese, add remaining yogurt on top. Put the pan well-heated oven and let stand until golden brown on top sheets. Sheets must remain attached to one another, not to be burned, the entire composition is unctuous, soft, like pudding.
Smoked Trout Spread with olive oil and place on grill, take only up BBQ streaks "printed" on the fish! Serve hot with tzatziki sauce. Simple and good! Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog