vineri, 25 februarie 2011

Peşte la sare


Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
Peşte ( carne albă), sare mare (2 kg)
Mod de preparare:
Se curăţă peştele şi se taie pe burtă, se spală foarte bine după care se usucă foarte
bine pâna este total zvântat. Se foloseşte un vas de yena de mărimea dimensiunii peştelui ori peştilor (2-3pesti, 1-1,5 kg) de preferinţă dreptunghiular (poate fi şi o tavă) şi înnalt de o palma. Se incinge cuptorul la 200-220 de grade, se pune sare (grosime de un deget) pe fundul vasului de yena, deasupra se pune peştele  apoi se 
umple în interior, peştele, cu pătrunjel mărunţit şi lămâie, se acoperă peştele cu sare pâna la limita vasului. Se lasă în cuptor (45-60 min) pâna când sarea de deasupra se pietrifică. După aceea se scoate, se sparge sarea cu un ciocănel şi se scoate pestele pe farfurie în aşa fel încât să aibă cât mai puţină sare. Se serveşte cu cartofi natur (cu margarină), pătrunjel şi usturoi tocat mărunt presărat din abundenta peste tot. Se serveste cu mujdei sau cu lămâie. Poftă mare!


Salt fish
Preparation time: 2 h
Ingredients:
Fish (white meat), sea salt (2 kg)
Preparation:
Clean fish and cut on his stomach, then wash thoroughly dry very
well until totally dry. Yena a flask the size of fish or fish size (two-3pesti, 1-1.5 kg), preferably rectangular (may be a tray) and a palm înnalt. Preheat oven to 200-220 degrees, place the salt (thickness of a finger) on the bottom of yena, then topped it with fish filled inside the fish with chopped parsley and lemon, cover with salt fish dish up to the limit. Leave in oven (45-60 minutes) until the salt over petrify. Then remove, salt with a hammer breaks and remove the fish on the plate so as to have as little salt. Serve with boiled potatoes (with margarine), garlic and finely chopped parsley sprinkled in abundance everywhere. Serve with sauce or lemon. Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog