joi, 24 februarie 2011

Păstrăv cu sos la cuptor


Timp de preparare: 
35 min 


Ingrediente:
 6 păstrăvi,3 linguri unt,jumătate de ceapă (tăiată fâşii),4-5 caţei de usturoi,2 felii de lămâie
făina albă de grâu,1 lingură făina de porumb,500 g smântână,50 ml vin,3 linguri conjac,sare,piper,foaie de dafin, oregano 


Mod de preparare:
Păstrăvul trecut prin făina albă de grâu se rumeneşte uniform în tigaia cu unt incins. Punem peştele în vas de yena uns cu unt. Introducem câte 2-3 fâşii de ceapă şi felii de usturoi în interiorul peştelui. 
Sosul: Încingi o ligură de unt, adaugi smântână, condimentezi, adaugi o lingură de faina albă de grâu şi una de făină de porumb,vinul, conjacul şi condimentele.  Laşi să clocotească 2-3 minute,torni sosul peste peştele din vas după ce în prealabil l-ai ornate cu ceapă,lămâie şi usturoi.Acoperi cu o folie de aluminiu şi introduci în cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute.
Se serveşte cu mămăligă,mujdei de usturoi şi un pahar de vin alb! Poftă bună!


Baked Trout with Sauce


Preparation time:
35 min


Ingredients:
  6 trout, 3 tablespoons butter, half an onion (cut pieces) 0.4 to 5 cloves garlic, 2 slices lemon
white wheat flour, 1 tablespoon corn flour, 500 g cream, 50 ml Fri March conjac spoons, salt, pepper, bay leaf, oregano


Preparation:
Experienced trout white wheat flour is evenly browned in the pan with hot butter. Put fish in dish greased with butter yena. We include 2-3 pieces of onion and garlic slices inside the fish.
Sauce: Gird teaspoon of butter, add cream, spice, add a tablespoon of white wheat flour and a corn flour, wine, and spices conjacul. Let boil for 2-3 minutes, pour the sauce over the fish in the bowl after you have previously topped with onions, lemon and usturoi.Cover with aluminum foil and introduciîn a hot oven at 200 degrees for 15 minutes.
Serve with polenta, garlic sauce and a glass of white wine! Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog