luni, 21 februarie 2011

Chiftelute de praz cu peşte şi smântână

Timp de preparare: 1 h

Ingrediente:
1 kg. praz nu prea gros,500gr.peşte (fără oase), 2 l apă, 2 linguri făina, 2 linguri brânză burduf rasă, 1 lingură unt (margarină), 3 ouă, ulei pentru prăjit, 1 cească smântână, sare

Mod de preparare:
Se curată prazul, se taie felii, se fierbe in apa cu sare citeva clocote. Se porţionează peştele. Se scurge bine prazul şi se trece prin masina de tocat carne împreună cu bucăţile de peşte. Se sdaugă ouăle puse pe rând, brânza, untul, sarea, faina.Compoziţia va fi ca o ciulama groasă. Se incinge ulei într-o tigaie adincă şi se ia cu lingură din compoziţie şi i se dă drumul în baia de ulei. Se rumenesc chifteluţele pe o parte şi pe cealaltă. Se aşează într-o formă pentru gratin (ex. de sticla de Jena). Se toarnă deasupra smântâna amestecată cu o linguriţă de făină şi se presară brinza rasa.
Se introduc jumăte de oră la cuptor.Se serveşte in formă cu smântână deasupra. Poftă mare de la Ghită bucătaru!

Fish and leek meatballs with sour cream
Preparation time: 1 hour

Ingredients:
1 kg. not too thick leeks, 500gr.fish (without bones), 2 l water, 2 tablespoons flour, 2 tablespoons grated cheese skin, 1 tablespoon butter (margarine) 3 eggs, oil for frying, 1 cup cream, salt

Preparation:
The clean leeks, slice, boil some water with salt boil. The portioned fish. Drain leeks well and passed through a meat grinder with pieces of fish meat. Sdaugă eggs are put on line, cheese, butter, salt, faina.The composition White sauce will be as thick. Heat oil in a deep pan and spoon in the formulation and takes him to drop the oil pan. Meatballs are browned on one side and on the other. Place the gratin in a form (eg Jena glass). Pour over cream mixed with a teaspoon of flour and sprinkle cheese race.
Place half an hour at the oven cooking.Se cream served in top form. Enjoy the great Ghita Bucataru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog