vineri, 25 februarie 2011

Caracatiţă cu sos şi macaroane scurte


Timp de preparare: 1 h


Ingrediente:
caracatiţă, 1 ceapă mare sau două mai mici, suc de roşii, 1 pahar de vin alb, puţin usturoi (la alegere), sare şi piper 3 bucaţi file de peşte, tăiate fâşii, 2 căţei usturoi pisaţi, 2 linguriţe pătrunjel tocat, 1/2 sticlă bere, o ceaşcă făină albă, o linguriţă praf de copt, o linguriţă şofran, sare, ulei pentru prăjit


Mod de preparare:
În primul rând se pune la fiert caracatiţa într-o oală fară apă! Caracatiţa are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieşte în apă sărată şi carnea ei e sărată de la natură. Când se evaporează toată apa obţinută prin "fierberea" caracatiţei, se ia de pe foc şi se taie în bucăţele mici, cam cât o măslină. Separat se căleşte ceapa cu usturoiul, se adaugă sosul de roşii, se stinge cu vinul şi dacă e nevoie se adaugă şi puţina apă.Păstrăm sosul! 
Apoi într-un vas mare se amestecă usturoiul, pătrunjelul, berea, făina, praful de copt, şofranul şi sarea până se omogenizează. Se încinge uleiul într-un vas. Se prăjeşte peştele dat prin aluat şi prin amidon, se prăjesc în ulei se scot şi se păstreaza calde.
În uleiul ramas se prăjesc legumele, amestecând. Se toarnă marinata şi tomatele pasate şi totul se pune la fiert. Se adaugă cubuleţele de peşte în sos şi se mai dă un clocot.Se potrivesc cu tăiţeii de orez fierţi separat şi scurşi se apă, cubuleţele de caracatiţă şi sosul acesteia! Se asezoneză cu lămâie şi salată verde. Poftă bună!


Octopus with short pasta sauce 
Preparation time: 1 hour 


Ingredients: 
octopus, a large or two smaller onions, tomato juice, a glass of white wine, some garlic (optional), salt and pepper 3 pieces of fish fillets, cut pieces, 2 cloves garlic, 2 teaspoons chopped parsley, 1 / 2 glass beer cup flour, one teaspoon baking powder, one teaspoon saffron, salt, oil for frying 
Preparation: 
First boil the octopus in a pot without water! Octopus has much liquid is left to boil. Do not put any salt, lives in salt water and salted meat is her nature. When all the water evaporates produced by "cooking" octopus, remove from heat and cut into small pieces, almost as an olive. Separately Cook onion with garlic, add tomato sauce, the wine goes and if need be added apă.Păstrăm little sauce! 
Then in a large bowl, mix garlic, parsley, beer, flour, baking powder, saffron and salt until smooth. Heat oil in a bowl. It gave the fish fry batter and starch, fry in oil to remove and keep warm. 
In remaining oil fry the vegetables, stirring. Pour marinade and tomatoes and everything passed boil. Add cubes of fish sauce and is also given a match clocot.Se rice noodles cooked separately and drained the water, octopus cubes and marinade it! It asezoneză with lemon and green salad. Enjoy your meal! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog